
הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן ע"ש עזריאלי בצפת, נמנית עם הפקולטות המובילות במחקר ובהוראת הרפואה בישראל.
הפקולטה פועלת לקידום ולפיתוח שירותי הבריאות בגליל, בדגש על תרומה לבריאות האדם, רב-תרבותיות ושילוב אוכלוסיות מגוונות, לצד פיתוח מנהיגות ופעילות בינלאומית מדעית ורפואית.
פרופ' סקורצקי עוסק בחקר הגנטיקה המולקולרית של האדם, ובעיקר גנטיקה של קבוצות אוכלוסייה מובחנות. הוא יליד טורונטו ובעל תואר דוקטור MD מאוניברסיטת טורונטו (1977), שם אף זכה במדליית זהב על הישגיו המרשימים.
את ההתמחות הקלינית והמחקרית עשה ברפואה פנימית, נפרולוגיה וביולוגיה מולקולרית בבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד. בשנת 1984 חזר לאוניברסיטת טורונטו כמנהל תחום הנפרולוגיה וכפרופסור ברפואה פנימית, פדיאטריה וביוכימיה קלינית. בשנת 1995, לאחר שנת שבתון במכון ויצמן, הצטרף פרופ' סקורצקי למרכז הרפואי רמב"ם ולפקולטה לרפואה בטכניון. בין השנים 2005-1995 שימש כמנהל המחלקה לנפרולוגיה בביה"ח רמב"ם. כמו כן כיהן כמנהל מכון המחקר ע"ש משפחת רפפורט בטכניון בשנים 2015-2000. עד 2018, עת החל לכהן כדקן הפקולטה לרפואה בצפת, שימש פרופ' סקורצקי כמנהל פיתוח הרפואה והמחקר ברמב"ם וכמנהל המעבדה לרפואה מולקולרית בטכניון.
מחקריו של פרופ' סקורצקי עוסקים בגנטיקה של קבוצות באוכלוסייה. לדוגמה, קבוצת המחקר בראשותו הראתה שאוכלוסיית הדרוזים בצפון ישראל מייצגת תמונה עכשווית של האוכלוסיות המגוונות במזרח הקרוב כפי שנראו בימי קדם. בעזרת שילוב מידע גנטי של קבוצות אוכלוסייה מוגדרות יחד עם מחקר ביו-רפואי מתקדם, הצליחה קבוצת המחקר של פרופ' סקורצקי לזהות את השינויים ברצף גן ספציפי, המזוהה באופן מובהק עם מחלות כליה ויתר לחץ דם ומשפיעות על כמאה מיליון בני אדם. תגלית זו מובילה כבר כעת לפריצות דרך בטיפול במחלות כליה.
עבודתו החדשנית של פרופ' סקורצקי מעוררת עניין גדול, זוכה במענקי מחקר תחרותיים ומושכת אליה חוקרים צעירים, שכ-50 מהם כבר נהנו מהנחייתו. תוצאות המחקר פורסמו בכתבי עת מקצועיים חשובים, בספרי לימוד וגם בתקשורת, והוא הוזמן להרצות בכנסים מדעיים ובאוניברסיטאות מובילות בעולם.
לצד כל אלה, ראוי וחשוב לציין, כי פרופ' סקורצקי זכה בכמה פרסי מחקר ופרסי הצטיינות בהוראה.
דקן הפקולטה לרפואה פרופ' קרל סקורצקי
- טלפון: 072-2644937
- דוא"ל: [email protected]
- הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, צפת