פרופ' יעקב יבלון, דקן הפקולטה לחינוך

יעקב יבלון

הפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר-אילן הוקמה בתשפ"ב. היא מקדמת מחקר פורץ דרך, ומעניקה הכשרה ייחודית לעבודה בשדה החינוך מתוך שימת דגש על קידום הפרט והכלל. בנוסף מתקיימת בפקולטה פעילות ענפה בשיתוף עם הקהילה ומקבלי החלטות מכל שדרות החינוך. פעילות משפיעה ותורמת לעיצוב מדיניות החינוך בארץ ובעולם.

פרופ' יעקב ב. יבלון הוא פרופ' מן המניין והדקן המייסד של הפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר-אילן. קודם לכן שימש במגוון רחב של תפקידים בבית הספר לחינוך באוניברסיטת בר-אילן ובהם סגן ראשת בית הספר לחינוך, ראש החוג להכשרת מורים וראש התוכנית לייעוץ חינוכי. פרופ' יבלון עוסק בהתנהגויות סיכון ולמידה של ילדים בבתי ספר, ומחקריו מתמקדים בתרומת בית הספר ואינטראקציות הוראתיות להתפתחות בריאה של ילדים וקידום חוסן ומניעה. הוא פרסם עד כה למעלה מ-100 מאמרים בכתבי עת מדעיים, כתב פרקים בספרי חינוך וערך ספרים.

פרופ' יבלון מרצה בפני גופים מקצועיים מובילים, ומציג את מחקריו בכנסים ובבמות בינלאומיות מגוונות. הוא כיהן בעבר כראש המכון לחינוך ולמחקר קהילתי ומאז שנת 2015 מכהן כראש המרכז לסימולציות בחינוך בהם הוא מקדם מחקר ודרכי התערבות לקידום מיומנויות רגשיות- חברתיות (SEL) להתמודדות אנשי חינוך עם מצבי קונפליקט.

במהלך עבודתו כיהן פרופ' יבלון כעמית מחקר באוניברסיטת הרווארד, וכחבר בוועדות מקצועיות רבות בישראל ובעולם ובהן כנציג ישראל  לוועדת ה-OECD בנושא אלימות בבתי ספר, כחבר בוועדה לבחינת קשרי משפחה ובית הספר מטעם האקדמיה הישראלית הלאומית למדעים, בוועדה לקביעת מתווה להכשרת מורים בישראל מטעם המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג), וחבר הוועדה הבינלאומית לבחינת תכניות הלימודים בחינוך לגיל הרך במכללות להוראה.

הוא זכה במלגת פולברייט, בפרס שניצר למחקרים בנושאי המשק והחברה בישראל, ובאותות הצטיינות על מחקריו. פרופ' יבלון הוא חבר מועצת יד-ושם וכיהן במגוון תפקידים ציבורים ובהם כחבר הוועדה לקריאת שמות רחובות והנצחה בראשון לציון, וחבר הוועדה לקידום מעמד הילד.

דקנית הפקולטה לחינוך זהבית גרוס