17.02.2020 | כב שבט התשפ

בעקבות הקורונה: כנס בינלאומי בשידור חי לסינים של מרכז הסייבר באוניברסיטת בר-אילן

סטודנטים סינים שהיו אמורים לקחת חלק בכנס סייבר בינלאומי שמתקיים בימים אלה באוניברסיטת בר-אילן, לא יכלו להגיע בגלל הקורונה.

כנס בינלאומי בנושא פרטיות מידע של מרכז הסייבר באוניברסיטת בר-אילן

בכנס לוקחים חלק כ-200 סטודנטים מכל העולם.

מתוך סולידריות למשתתפים שלא יכלו להגיע, החליטו במרכז הסייבר לשדר את הכנס בשידור חי וגילו שהעניין גדול בהרבה מכמות הסטודנטים שהיו אמורים להגיע.

נכון להיום מספר הצופים בשידור החי של הכנס עומד על 440 איש, כולם מסין.

מרכז המחקר לקריפטוגרפיה יישומית ואבטחת הסייבר באוניברסיטת בר אילן הוקם כחלק מתוכנית לאומית להקמת מרכזי מחקר אקדמיים בתחום הגנת הסייבר. תוכנית זו מבוצעת בהובלת מטה הסייבר הלאומי ובמסגרתה ממומן חלק מתקציבו של מרכז המחקר.

חזונו של מרכז המחקר להיות גורם מוביל ברמה העולמית במחקר אקדמי בתחום הגנת הסייבר, לבצע מחקר מהמעלה הראשונה ולחנך את הדור הבא של החוקרים שיעמדו בחזית העולמית של המחקר בתחום. כמו כן, המרכז תומך בתעשייה ובגופי ממשלה כמקור ידע ומעודד שיתופי פעולה עם גופי אקדמיה, תעשייה וממשל על שאלות מעשיות הנמצאות בחזית מחקר הגנת סייבר.

המרכז בהובלת פרופ' יהודה לינדל ופרופ' בני פנקס, מורכב מחברי סגל וסטודנטים מהמחלקות למדעי המחשב, מתמטיקה והנדסת מחשבים.