01.07.2020 | ט תמוז התשפ

כוכבי הצפון של מפעל הפיס והפקולטה לרפואה

תכנית חדשה להכשרת רופאים מצטיינים לתפקידי ניהול בבתי חולים בצפון יוצאת לדרך

פקולטה לרפואה

תכנית חדשה להכשרת רופאים מצטיינים לתפקידי ניהול בבתי חולים בצפון יוצאת לדרך ביוזמת הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, של אוניברסיטת בר-אילן, ובשיתוף מפעל הפיס שהשקיע במיזם למעלה מ-4 מיליון ₪ למחזור הראשון. לאור הצלחת גיוס מתמחים למחזור הראשון, יו''ר מפעל הפיס, רו"ח אביגדור יצחקי, הכריז היום על תמיכה במחזור הבא שיוסיף מתמחים ברפואת המשפחה.

מטרת התוכנית היא להתמודד עם אתגר כפול הנובע מעצם המשבר של הרפואה בישראל בכלל, לצד קושי נוסף ייחודי לגליל והוא גיוס מתמחים מצטיינים שיישארו וישתלבו במערכת הרפואה בצפון. התוכנית מבוססת על הבאת רופאים מתמחים מצטיינים שנבחרו בצורה פרטנית וקפדנית, כך שיעמדו באתגרי התוכנית של התמחות במרכזי הרפואה בגליל.

לתכנית יגויסו כ- 6 מועמדים מדי שנה, עם צפי שבתוך מספר שנים תעלה באופן משמעותי מכסת רופאים צעירים ומצוינים, שהוכשרו בגליל ויעשו את המהפך הנדרש ברפואה בפריפריה הצפונית בישראל.

השאיפה להרחיב את התוכנית בהמשך להתמחויות נדרשות אחרות במתכונת דומה. המועמדים שנבחרו ועברו את תהליך הקבלה, הם בוגרי הארץ מצטיינים עם הצעות התמחות קונקרטיות ממרכזים מובילים במרכז.

רו"ח אביגדור יצחקי, יו"ר מפעל הפיס: " מפעל הפיס גאה להמשיך ולהירתם למאמץ הלאומי ולשים את קידום הפריפריה במרכז. מטרת הפרויקט היא להשביח את מערך הרפואה בצפון על מנת שבסופו של דבר כל אזרחי ישראל, ללא קשר למקום מגוריהם, ייהנו משירות רפואי ברמה המקצועית הגבוהה ביותר. בימים אלה הצורך בשירותי רפואה מקצועיים מקבל משנה חשיבות ואנו שמחים להירתם לפרויקט חשוב מסוג זה. במשבר הקורונה מפעל הפיס תגבר את המערך הרפואי בכל רחבי הארץ באמצעות הסבת מחלקות קיימות למחלקות קורונה בעלות של 31 מיליון ₪  וממשיך להשקיע בימים אלה משאבים רבים למען המוכנות של בתי החולים להתמודדות עם גל תחלואה נוסף".

פרופ' קרל סקורצקי, דיקן הפקולטה לרפואה: "ברצוני להודות להנהלת אוניברסיטת בר-אילן, שהסכימה להרחיב את המנדט החינוכי של הפקולטה לרפואה גם לתכנית התמחויות של הגליל.

המתמחים הם גם הקו הראשון של חינוך רפואי לסטודנטים לרפואה של הפקולטה, וגם המנהיגים העתידיים של המחלקות הרפואיות של המרכזים הרפואיים בגליל.

הזוכים אשר כולם מחויבים למצוינות רפואית, משקפים את קשת האוכלוסיה המגוונת של הגליל. הפקולטה מלאת תודה והערכה לרו"ח אביגדור יצחקי וצוותו ממפעל הפיס על האמון והתמיכה המרשימה ביותר ולשותפים ברשות לפיתוח הגליל.

פרופ' עופר אמיר, משנה לדיקן הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת בר-אילן ויוזם התכנית: "אנו נרגשים מהמהלך, ומודים למפעל הפיס על תרומתו המשמעותית. אנו מאמינים בתכנית ומאחלים למתמחים החדשים בהצלחה, מתוך תקוה ואמונה שזוהי אבן דרך משמעותית בשינוי שאנו מייחלים לו ושלשמו הוקמה הפקולטה לרפואה בגליל".

לדברי שלומי אטיאס, מנכ"ל הרשות לפיתוח הגליל: "הרשות לפיתוח הגליל פועלת כבר מספר שנים לקידום הרפואה בגליל, הרשות משקיעה יחד עם השותפים בטיפוח וליווי רופאים מתמחים, סטאז'רים וסטודנטים מצטיינים לעידוד קליטתם במערכת הבריאות בגליל".

בצילום מימין לשמאל: פרופ' קרל סקורצקי, דיקן הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, של אוניברסיטת בר-אילן, בצפת, רו"ח אביגדור יצחקי, יו"ר מפעל הפיס, חמשת המתמחים בתכנית, ד"ר תומר קליש, ד"ר בשיר מאמון, ד"ר למא מג'דאלה, ד"ר יונתן רותם, ד"ר רם כהן,  פרופ' עופר אמיר, משנה לדיקן הפקולטה לרפואה, ע"ש עזריאלי, של אוניברסיטת בר-אילן, בצפת