

תואר שני במדעי המדינה במגמת אסטרטגיה, מודיעין וביטחון לאומי
מהפכת המידע המתעצמת, ההשתנות במאפייני המלחמה והתהפוכות במזרח התיכון מחייבות אותנו לבחון מחדש את האופן שבו אנו חוקרים, מבינים ועוסקים בביטחון, בצבא ובמודיעין. התוכנית לתואר שני במדעי המדינה במגמת אסטרטגיה, מודיעין וביטחון לאומי מעניקה את הידע ואת הכלים המאפשרים התמודדות עם האתגרים החדשים האלה במבט רוחבי ומעמיק כאחד. המחלקה למדעי המדינה זכתה באות המחלקה המצטיינת בהוראה, תשפ"ד.
הלימודים בתוכנית לתואר שני במדעי המדינה במגמת אסטרטגיה, מודיעין וביטחון לאומי נועדו להעניק לסטודנטים ידע בתחום הביטחון הלאומי. התוכנית עוסקת בשינויים, במאפייני המלחמה ובתהפוכות שקורות במזרח התיכון אשר מחייבות אותנו לבחון ולחקור מחדש את נושא הביטחון המדיני. בתוכנית נלמדים קורסים בנושא גישות ותיאוריות במדעי המדינה, המלחמה בעידן המודרני, שירותי מודיעין בעולם, אסטרטגיה וביטחון לאומי במאה ה21.
קורסים אלו נועדו לתת לסטודנטים את הכלים והידע להשתלב בשוק העבודה בשרות הציבורי והעסקי. התוכנית מתעדכנת כל העת בתכנים רלוונטיים למצב הביטחוני והמדיני בישראל וכוללת מרצים מנוסים ומובילים בתחום.
ניתן ללמוד במסלול עם תיזה בלבד.
Name in diploma: מדעי המדינה במגמת אסטרטגיה, מודיעין וביטחון לאומי
בוגרי התוכנית לתואר שני מדעי המדינה במגמת אסטרטגיה, מודיעין וביטחון לאומי יכולים להשתלב בזרועות הביטחון, במשרדי הממשלה, בשירות הציבורי ובמגזר הפרטי. בוגרי התוכנית המתאימים לכך יכולים להמשיך גם לדוקטורט ולקריירה אקדמית בתחום.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
ניתן לשלב את הלימודים בתוכנית לתואר שני במדעי המדינה במגמת אסטרטגיה, מודיעין וביטחון לאומי עם לימודים לתעודת הוראה.
ממוצע 90 לפחות *
ראיון עם יועץ אקדמי לתואר שני
קורסי השלמה
סטודנטים שלא למדו מדעי המדינה בתואר הראשון יחויבו בקורס השלמה, מבוא למדעי המדינה (4 נ"ז), הנלמד בצורה מקוונת במהלך סמסטר א' של השנה הראשונה. את הקורס יש לסיים עם ממוצע 72 לפחות.
*כיוון שמספר המקומות מוגבל, המחלקה שומרת לעצמה את הזכות לא לקבל מועמדים – גם אם הם עומדים בדרישות שצוינו לעיל.
מהפכת המידע המתעצמת, ההשתנות במאפייני המלחמה והתהפוכות במזרח התיכון מחייבים אותנו לבחון מחדש את האופן שבו אנו חוקרים, מבינים ועוסקים בביטחון, בצבא ובמודיעין.
הניסיון התאורטי בתחום הביטחון הלאומי מהווה בסיס למי שמבקשים להשתלב בעיסוקים מגוונים בשרות הציבורי והעסקי. התכנית ממוצבת כתכנית מובילה בתחומה עם מרצים מנוסים ומובילים.
תואר שני עם תזה כולל קורסים בשיטות מחקר אשר נותנים כלים לתלמידי התכנית - המאפשרים הפיכה של רעיונות, נתונים ואינטואיציות לתוכניות מחקר קונקרטיות; וכן, יסוד חשוב – כלים להערכה של מחקרים, נתונים ומידע במדעי המדינה ובמדעי החברה.
מסלול א' (עם תזה)
מכסת השעות והסמינריונים 28 נ"ז כמפורט להלן:
גישות ותיאוריות במדעי המדינה (4 נ"ז)
יסודות הכתיבה המדעית (4 נ"ז)
קורס התמחות לפי מגמות (4 נ"ז)
שיטות מחקר איכותניות וכמותיות במדעי המדינה (4 נ"ז)
קורסי בחירה (12 נ"ז)
יש למצוא מנחה עד לסוף סמסטר ב' בשנה א' (במידה ולא ימצא מנחה יועבר הסטודנט למסלול ב' ללא תזה).
הצעת מחקר יש להגיש עד סוף סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה.
הוראות לכתיבת עבודת הגמר
ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
בחינת גמר
הבחינה תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה בסיס לעבודת המחקר.
לימודי יהדות
על פי הדרישות הכלליות לתואר השני (ראו בפרק המבוא).
אנגלית לתואר שני.
(פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים – ראו בפרק המבוא).
למידע נוסף ניתן לפנות למזכירות הסטודנטים במחלקה.
**המחלקה שומרת לעצמה את הזכות לערוך שינויים.