Skip to main content
|

הכירו את ד״ר הדס כהן

Image
הדס כהן

24/2/2020

החל מימי אפלטון ועד לימינו, רגש האהבה ונגזרותיו, כלומר תשוקה וזוגיות - מרכיבים בחיינו הנתפסים כפרטיים ואישיים - מעוצבים למעשה על-ידי מבני כוח חברתיים, פוליטיים וכלכליים, שמטרתם לשמר סדר חברתי מסוים.

הכירו את ד״ר הדס כהן עוסקת במחקר בין-תחומי, ומשלבת מחקר משפטי וסוציולוגי הבוחן את מבני הכוח הנוגעים למעמד, מוצא אתני ומגדר, ואת הדרך שבה אלה מעצבים תפיסות של זהות וצדק במובנן הרחב ביותר. בהרצאת מדע על הבר שתתקיים ביום שלישי, 25 בפברואר, בקפה גרג בבר-אילן, תעסוק ד"ר כהן בשאלות: מה משפיע על תפיסות הזהות המגדרית ועל תפיסות הצדק שלנו? מה גורם למערכות יחסים רומנטיות, לתפקידים המגדריים של נשים ושל גברים, לביטויי אהבה ולתופעות חברתיות נוספות להיראות כמובנים מאליהם גם אם אינם כאלה?
להרשמה ולרכישת כרטיסים למדע על הבר https://bit.ly/2TbbUZn

ד״ר הדס כהן, פוסט דוקטורנטית בפקולטה למשפטים בבר-אילן, היא חלק מקבוצת המחקר של פרופסור מיכל אלברשטיין העוסקת בישוב סכסוכים שיפוטי, ועמיתת הוראה בתוכנית לניהול וישוב סכסוכים ומשא ומתן. במקרה היא מתמקדת בהתעצבות של תפיסות זהות וצדק על-ידי גורמים שונים, למשל תפיסות נורמטיביות של צדק העולות מהדרך שבה מערכת המשפט מחליטה אילו מקרי חתרנות ייחשבו כבגידה במולדת ובדרך שבה הן מעצבות אידיאולוגיות לאומיות; הבנת צדק היסטורי באמצעות מקרה בוחן העוסק בהגירת ישראלים לברלין; והשלכות ציבוריות של שימוש ביישוב סכסוכים שיפוטי בבתי המשפט כתחליף לפסקי דין.

ד״ר כהן השלימה לימודי תואר ראשון במשפטים והמשיכה לתואר שני באוניברסיטת קולומביה במשפט בינלאומי וזכויות אדם. את הדוקטורט שלה במדעי המדינה כתבה על מושג הבגידה במולדת, נאמנות ופטריוטיות תוך התמקדות בנשים בוגדות, ואת מחקר פוסט הדוקטורט הראשון עשתה בברלין, שם כתבה על קהילת הישראלים שהיגרה לברלין בעשור האחרון.

רוצים לדעת עוד על הפקולטה למשפטים? היכנסו