28.11.2022 | ד כסלו התשפג

פרופ' דורון אורבך – מהמדענים המצוטטים בעולם

פרופ' אורבך, שמחקרו במחלקה לכימיה מתמקד בפיתוח מקורות לאנרגיה חלופית, אותר על ידי חברת המחקר Clarivate, כאחד המדענים המצוטטים ביותר בשנת 2022

דורון אורבך

פרופ' דורון אורבך מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן נמנה עם המדענים המצוטטים ביותר בכתבי עת אקדמיים נכון לשנת 2022. כך עולה מבדיקה מקיפה שערכה חברת המחקר ועיבוד הנתונים Clarivate.

החברה סיימה באחרונה את הבדיקה השנתית שלה, ובסיומה פורסמו שמותיהם של כ-7,000 מדענים מרחבי העולם, שמהווים 0.1% מכלל החוקרים שנבדקו ב-21 תחומים מדעיים שונים, ונמצאים בצמרת הדירוג. הכללתו של פרופ' אורבך ברשימה מהווה הכרה נוספת להשפעתו הרבה על תחומי המחקר בהם הוא עוסק.

פרופ' אורבך הוא מדען בעל שם עולמי, שידוע במחקריו בתחומי צבירה והמרה של אנרגיה. הוא משמש בין תפקידיו הרבים כראש הקבוצה לאלקטרוכימיה באוניברסיטה, כראש מרכז אוניברסיטת בר-אילן לאנרגיה וקיימות (55 קבוצות מחקר מ 7 פקולטות, מכסים את כל תחומי האנרגיה, רשתות, רגולציה, אקולוגיה, איכות הסביבה, מדעי כדור הארץ והאקלים והנדסה) וכראש הקונסורציום הלאומי למחקרי אנרגיה (33 קבוצות מחקר מ 7 מוסדות אקדמיים בארץ עובדים יחד בנושאי כלכלת מימן, אנרגיה סולרית, אגירת אנרגיה ומחזור)

קבוצת המחקר לאלקטרוכימיה שבראשותו מפתחת, חוקרת ומאפיינת סוללות נטענות בעלות צפיפות אנרגיה גבוהה לתחבורה חשמלית, סוללות נטענות המתאימות לאגירת אנרגיה מתחדשת (בעיקר אנרגיה סולרית בהיקפים נרחבים), סופר קבלים, פולימרים מוליכי חשמל, תהליכי טיפול למים הכוללים התפלה באמצעים אלקטרוכימיים, תהליכי הפרדה, יצירת תמיסות חיטוי ממי ברז, יצור מימן "ירוק" בתהליכים אלקטרוכימיים.