אוניברסיטה משפיעה
עשייה מתוך תחושת משמעות

אוניברסיטת בר-אילן היא האוניברסיטה הצומחת ביותר במספר הסטודנטים מבין המוסדות האקדמיים בישראל, וזאת בין היתר משום שהיא רותמת ידע חדשני וכלי חשיבה מתקדמים ליצירת שינוי מוחשי והשפעה על המציאות. העשייה הזו נובעת מתחושת משמעות והיא מנוע למצוינות. בר-אילן מאתגרת את אנשיה להשפיע על מה שמשמעותי להם, ובעצמה פועלת למען המדע, החברה בישראל, הקהילה היהודית והעולם.
מי אנחנו – מראה של החברה הישראלית
אוניברסיטת בר-אילן נמנית עם האוניברסיטאות הגדולות בישראל. מדי יום פוקדים את הקמפוס אלפי סטודנטים וחברי סגל מכל רחבי הארץ ומחו"ל, ומכל הדתות והעדות. כל אלה יוצרים פסיפס אנושי רב תרבותי המשקף את פני החברה הישראלית.
בתחומי המחקר, בתכני הלימוד המגוונים, בערכים שהיא מקנה לתלמידיה ובאווירה הכללית השׁוֹרה בה, מעודדת האוניברסיטה למצוינות את כל הפועלים במסגרתה, להשפיע לטובה על איכות החברה בישראל מתוך זיקה למסורת היהודית וליהדות התפוצות.
מצוינות במחקר ובהוראה
אוניברסיטת בר-אילן מטפחת בהתמדה את המצוינות האקדמית במחקר ובהוראה. 24 פרסי ישראל הוענקו במשך השנים לחוקרי האוניברסיטה בתחומי היהדות, החינוך, הספרות, החברה והמשפט. פרסים בין-לאומיים ומענקי מחקר יוקרתיים רבים הוענקו לחוקרים בתחומי הרפואה, הכימיה, הפיזיקה, הסייבר ומדעי המחשב. הפקולטה למדעי היהדות של בר-אילן היא הגדולה מסוגה בעולם האקדמי. פרויקט השו”ת הוא מהישגיה הבולטים, ואף קיבל פרס ישראל כמאגר התורני הדיגיטלי המקיף ביותר.
גישה חדשנית במחקר ומרכזי אימפקט
גישת המחקר המובילה באוניברסיטת בר-אילן מתמודדת עם אתגרי העתיד, בשלבה תחומי ידע שונים העוסקים במחקר רב תחומי ומורכב, במטרה להשפיע על האנושות ולהביא לשיפור משמעותי בעולמנו.
בהתאם לגישה חדשנית זו הוקמו באוניברסיטה מרכזי אימפקט מונעי אתגר בתחומים מגוונים, בהם מרכז ערים חכמות, מרכז למדעי הרשתות, מרכז לסיבוכיות קוונטית, מרכז לחקר הדיכאון, מרכז לרפואה מותאמת אישית, מרכז להנעה חשמלית, מרכז למערכות מעגליות, מרכז לחקר יהדות צפון אמריקה וישראל, מרכז לאבטחת סייבר ומרכז למשפט יהודי ודמוקרטי. המחקר במרכזי האימפקט גובר על מגבלות תחומי הידע המסורתיים ומוביל את המדע לתגליות ולפריצות דרך משמעותיות.

מחויבות חברתית
ערכי המעורבות החברתית והעזרה ההדדית הם חלק בלתי נפרד מפעילותה של האוניברסיטה. סטודנטים רבים, לצד חברי סגל, נרתמים לשירות הקהילה בקליניקות המקצועיות שמפעילה בר-אילן בתחומי האופטומטריה, הפסיכולוגיה, המשפטים ועבודה סוציאלית. הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי בגליל יוזמת פרויקטים קהילתיים התורמים לשיפור איכות חייהם של תושבי הצפון.
המחויבות של אוניברסיטת בר-אילן לערכי היהדות, הציונות והדמוקרטיה באה לידי ביטוי גם בפעילותו של המרכז למשפט יהודי ודמוקרטי המפעיל את מיזם הקונגרס הישראלי וכן בכנסים ובאירועים שמתקיימים בקמפוס בהשתתפות הקהל הרחב.
העשרה יהודית
אוניברסיטת בר-אילן מקדמת את המחקר האקדמי בד בבד עם לימוד המורשת והערכים היהודיים. רוב הסטודנטים בקמפוס מעשירים את עולמם הרוחני בקורסי יסוד במדעי היהדות העוסקים בתולדות עם ישראל, בתלמוד, בתורה שבעל פה ובמחשבת ישראל. קורסים אלה מקנים להם ידע והבנה בתחומי מקורות היהדות המחשבה היהודית והציונות.
מחוברים לקהילה
קמפוס בר-אילן המטופח הוא אי ירוק של שלווה הממוקם בלבו של המרכז העירוני הגדול בישראל. האוניברסיטה פותחת את שעריה לפני תושבי הסביבה ומעודדת אותם לתור בשביליה וליהנות מהגנים ופינות הנוי, ומזמינה את הקהילה להכיר מקרוב את המחקר וההגות המתקיימים בקמפוס בהציעה להם מגוון רחב של פעילויות העשרה, הרצאות, כנסים ואירועים מיוחדים לכל המשפחה.
קמפוס ירוק
הקמפוס של אוניברסיטת בר-אילן ירוק בכל המובנים: 540 דונם של גינות מטופחות וצמחיה מלבלבת, המטופלים במערכת השקייה חכמה וחסכונית. ברכות אקולוגיות, עשרות בניינים המכילים אלפי כיתות מעבדות, ספריות וחדרי משרדים, המנוהלים בשיטות המתקדמות ביותר לחיסכון באנרגיה, בנייר ובמים. על גגות הבניינים לוחות סולאריים ידידותיים לסביבה וכן קיר ירוק ניסויי בבניין הפקולטה למדעי החברה. ברחבי הקמפוס מוצבים מתקנים ייעודיים לאיסוף פסולת מסוגים שונים והעברתה למיחזור; מרכז בר-אילן לערים חכמות המשתמש בקמפוס כמעבדה חיה לניסויים ויישומים טכנולוגיים לשיפור החיים בעיר וגם אמצעי התחבורה בקמפוס חשמליים ואינם מזהמים.
כפר גלובלי
בהיותה מוסד אקדמי מגוון ומבוקש משמשת אוניברסיטת בר-אילן אבן שואבת לסטודנטים מכל העולם, יהודים ושאינם יהודים. הם מוצאים באוניברסיטה ובאנשיה בית חם ורב תרבותי המספק להם באמצעות בית הספר הבינלאומי את השירותים והתמיכה הנחוצים להם כסטודנטים בארץ חדשה.

עובדות ונתונים
- באוניברסיטת בר-אילן לומדים כ-21,000 סטודנטים לתואר אקדמי
- כ- 6,200 תלמידים בקורסי העשרה, לימודי תעודה ותוכניות לימוד אחרות מדי שנה
- 130,000 בוגרים
- 834 חברי סגל בכיר
- 9 פקולטות: מדעי החיים, מדעי החברה, חינוך, מדעי היהדות, מדעי הרוח, מדעים מדויקים, משפטים, הנדסה, רפואה ויחידה ללמודים בין תחומיים
- 47 מחלקות ובתי ספר במגוון רחב של תחומי ידע
- 119 מכוני מחקר
- 24 מרכזי מחקר
- 101 שיתופי פעולה מחקריים בינלאומיים
- 706 מענקים פעילים
- 61 קתדרות
- 26 ספריות ובהן יותר ממיליון כותרים וגישה לעשרות מאגרי מידע אלקטרוניים