22.01.2023 | כט טבת התשפג

השפעת השנה 2022 - קורס בפיזיקה להמונים

למקום השני והשלישי בתחרות השפעת השנה נבחרו שני מחקרים העוסקים - האחד בננו יהלומים והשני בננוטכנולוגיה ושדות מגנטיים, לצרכים טיפוליים ומחקריים

השפעת השנה1

בתחרות 'השפעת השנה', שסיכמה את הפרויקטים והמחקרים שהופיעו במהלך שנת 2022 בניוזלטר השבועי של אוניברסיטת בר-אילן, נבחרו למקום הראשון - ד"ר יוסי בן ציון, הדוקטורנטית פאטמה חמודה ושחר גז, בזכות הקורס המקוון שפיתחו "מבוא לפיזיקה – מכניקה" המנגיש את עקרונות התחום, בחינם לקהל הרחב.

במקום השני בהשפעה זכו פרופ' דרור פיקסלר והדוקטורנטית חנה שפירא, ובמקום השלישי זכו פרופ' אורית שפי ורעות פלן. כמו כן, הוענקו ציונים לשבח לפקולטה למדעי הרוח, לפרופ' רחל שיף ולמיזם "בית חולים לדובים".

משפיעי השנה נבחרו על ידי סגל האוניברסיטה, סגל מינהלי ואקדמי כאחד, מקרב 50 משפיענים שמחקריהם, כנסים שארגנו או פרויקטים אחרים שעשו וזכו לתהודה והשפעה הופיעו בראש הניוזלטר השבועי "מה קרה בקמפוס השבוע". ההצבעה נערכה בתחילת ינואר 2023.

ד"ר יוסי בן–ציון והדוקטורנטית פאטמה מהמחלקה לפיזיקה, יחד שחר גז מהאגף ללמידה והוראה זכו במקום הראשון  בזכות הקורס המקוון "מבוא לפיזיקה – מכניקה" הפועל באתר Campus IL. הקורס זכה להיות בין הקורסים המבוקשים באתר עם 20 אלף לומדים מכל הארץ.

למקום השני בהשפעה נבחרו פרופ' דרור פיקסלר, ראש המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים יחד עם הדוקטורנטית חנה שפירא - בזכות מחקרם שנערך בשיתוף פעולה עם הפקולטה להנדסה והמחלקה לכימיה. המחקר עוסק בחלקיקי יהלומים ננו מטריים המסוגלים לחדור את העור בשיטה אופטית מבוססת לייזר ובטיחותית שאינה פולשנית.

למקום השלישי בהשפעה לשנת 2022 נבחרו פרופ' אורית שפי והדוקטורנטית רעות פלן מהפקולטה להנדסה. החוקרות פיתחו שיטה המבוססת על חומרים ביולוגיים תלת-ממדיים, על ננוטכנולוגיה ועל שדות מגנטיים, לצרכים טיפוליים ומחקריים במקרים שבהם תאי עצב ניזוקו עקב מחלה ניוונית או פציעה.

בנוסף לכך, קיבלו השנה תעודות ציון לשבח:

הפקולטה למדעי הרוח על גידול משמעותי במספר מענקי המחקר בהם זכתה מטעם הקרן הלאומית למדע, ה-,ISF שהוא הגוף המרכזי התומך במחקר בסיסי פורץ דרך בישראל.

פרופ' רחל שיף מהפקולטה לחינוך, שפיתחה תוכנית חדשנית לשיפור מיומנויות קריאה בקרב תלמידים עם לקויות קריאה.

מיזם "בית חולים לדובים" של הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, המתקיים מדי שנה כחלק מפעילות קהילתית-חינוכית במטרה להפיג פחדים של ילדים ושל ילדות מפני טיפול רפואי ואשפוז.