13.10.2021 | ז חשון התשפב

בדיקות קורונה מהירות, ללא מטוש

פיילוט לניסוי הבדיקות המבוססות על דגימות רוק, החל בימים אלה בשיתוף משרד הבריאות

matosh

הבדיקה החדשה שפותחה על ידי ד"ר עמוס דניאלי מהפקולטה להנדסה, מבוססת על דגימת רוק, תקצר את זמן קבלת התוצאה לכדי 45 דקות. היא  אינה פולשנית ולא מצריכה שימוש במטוש. הפיילוט לצורך תיקוף הבדיקה החל בימים אלה במתחם הבדיקות לזיהוי נגיף הקורונה בכיכר רבין בתל אביב, והוא ימשך כשבועיים, עד שיושגו מאות בדיקות הנדרשות לתיקוף הטכנולוגיה על ידי הרגולטור.

בדיקת הרוק המתבצעת בטכנולוגיית PCR פותחה באוניברסיטת בר-אילן ע"י ד"ר עמוס דניאלי מהפקולטה להנדסה ובליווי ומימון Healthcare Israel במשרד הבריאות ומפא"ת. בבדיקות שנעשו בתנאי מעבדה באמצעות המכשירים של חברת מגביוסנס הוצגו נתוני ביצוע ורגישות דומים לבדיקת PCR רגילה עם מטוש  שהיא בדיקת הסטנדרט במדינת ישראל ובעולם.

בדיקות התיקוף בפיילוט ייעשו כך שאנשים בגילאים שונים יידגמו ברוק וגם בבדיקת מטוש רגילה לצורך השוואת נוחות ובטיחות דיגום הרוק וכן לבחינת תיקוף התוצאות ביחס לבדיקת ה PCR והשלכות מערכתיות נוספות.

הפיילוט מתקיים בשיתוף המעבדה המרכזית לנגיפים במשרד הבריאות, ואוניברסיטת בר-אילן כחלק מהפעילות המשותפת לאיתור ופיתוח טכנולוגיות חדשות במסגרת המאמץ הלאומי להתמודדות עם נגיף הקורונה עם המינהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון (מפא"ת) וHealthcare Israel  במשרד הבריאות.