24.03.2022 | כא אדר ב' התשפב

פרס סקאלר בביופיזיקה לפרופ' שמעון וייס

קבוצת המחקר שלו הגיעה לפריצות דרך בטכנולוגיות של שינויים דינמיים בחלבונים ובהדמיה אופטית של מבנים ביולוגיים

שמעון וייס

ברכות לפרופ' שמעון וייס מהמחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן על זכייתו בפרס סאקלר הבינלאומי בביופיזיקה ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר למדעניות ומדענים מצטיינים בתחום: "עקרונות פיזיקליים של מערכות ביולוגיות".

פרופ' וייס הוא ביופיזיקאי, ממייסדי תחום הביופיזיקה של מולקולות בודדות ושל ננו ביוטכנולוגיה. קבוצת המחקר שלו הגיעה לפריצות דרך בטכנולוגיות מחקר של שינויים דינמיים בחלבונים ובהדמיה אופטית של מבנים ביולוגיים, והיא מתמקדת בפיתוח ננו-חלקיקים למדידת אותות חשמליים בחקר המוח. למחקרים שמוביל פרופ' וייס תרומה חשובה לחקר המוח ומערכת העצבים ההיקפית מאחר שהם מאפשרים מעקב מדויק אחר מעבר מידע כאותות חשמליים הן בסינפסות (אזור "קצה" שהו מתקיימת העברת מידע בין קצה עצב אחד לשכניו) והן ברשתות העצבים. פרופ' וייס מעורב במחקרים בינלאומיים בתחומי מדע המוח, שעתוק, ספקטרוסקופיה (מדידת קרינה המשמשת לזיהוי חומרים) והדמיה בסופר-רזולוציה.

פרופ' וייס הצטרף למחלקה לפיזיקה בבר-אילן לאחר ששימש כפרופסור מן המניין במחלקות לכימיה ופיזיולוגיה באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה (UCLA), והיה חוקר מן המניין במעבדה הלאומית לורנס ברקלי שבקליפורניה. הוא בוגר פוסט-דוקטורט ממעבדות בל (Bell) בניו ג'רסי ובעל דוקטורט בהנדסת חשמל מהטכניון בישראל.