26.04.2022 | כה ניסן התשפב

קבינט שרים בפקולטה לרפואה

קבינט השרים לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל התכנס בפקולטה לרפואה לדיון בקידום הבריאות בצפון

הבניין של הפקולטה לרפואה

השרים עודד פורר, ניצן הורוביץ ונחמן שי דנו בתוכנית רב שנתית (2022-2026) על סך 39 מליון שקלים שנועדה לשפר את איכות שירותי הבריאות הציבוריים הניתנים לתושבי הנגב והגליל.
מנכ"ל אוניברסיטת בר-אילן זהר ינון, אמר בדיון: "המפתח להתמודד עם בעיית המחסור ברופאים באופן ססטיינבילי וסקיילאבילי הוא בהרחבת הפקולטה לרפואה. אוניברסיטת בר-אילן ערוכה ויכולה להכפיל את כמות הסטודנטים לרפואה בתוך 5 שנים".
מר ינון פנה לשר פורר ולשר הורוביץ בבקשה לפעול מיידית להעתקת מרפאות החוץ של בריאות הנפש של ביה"ח זיו הממוקמות במגרשים המתוכננים לבניית מעבדות המחקר החדשות של הפקולטה - מעבדות שהן תנאי הכרחי להרחבת הפקולטה.
"במקרה זה הממשלה שאמורה לפעול להסרת חסמים היא זו שבהתנהלותה מייצרת את החסם שבו צריך לטפל.
הפקולטה לרפואה הוקמה, התבססה והתייצבה ומהווה עוגן של איכות ומרכיב הכרחי ליצירת אקו-סיסטם משמעותי כפי שכולם היו רוצים".

השר פורר  שלוקח על עצמו לזמן שולחן עגול עם מנכ"ל בר-אילן וכל גורמי הממשלה - משרד הבריאות, רמ"י, מנהל הדיור, ואגף התקציבים באוצר לפתרון החסם של הרחבת הפקולטה.