15.01.2023 | כב טבת התשפג

הפקולטה למשפטים בבר-אילן במקום הראשון במבחני לשכת עורכי הדין

98% מקרב בוגרי בר-אילן צלחו את המבחנים בדצמבר 2022, יותר מכל אוניברסיטה אחרת בישראל

biul

הישג מרשים לפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן: 98% מבין המתמחים בוגרי אוניברסיטת בר-אילן צלחו את בחינת לשכת עורכי הדין, שנערכה בדצמבר 2022. תוצאה זו מדרגת את הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת בר-אילן במקום הראשון מבין הפקולטות למשפטים בישראל.

מבחני ההסמכה של לשכת עורכי הדין הם המשוכה האחרונה שצריכים לעבור בוגרי הפקולטות למשפטים, לפני שיוכלו לצאת לקריירה בעריכת דין. הפקולטה למשפטים של בר-אילן ניצבת בצמרת הדירוג כבר שנים רבות, אך הפעם, בזכות אחוזי ההצלחה הגבוהים במיוחד של בוגריה היא העפילה למקום הראשון בטבלת ההצלחה של מבחני הלשכה, ותוך כדי כך גברה על הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית (96%) ועל הפקולטה של אוניברסיטת תל אביב (94%).

מנתוני לשכת עורכי הדין עולה כי לבחינה שנערכה בדצמבר 2022, ניגשו 2,188 מתמחים ו-62% מהם עברו אותה בהצלחה. שיפור משמעותי לעומת 43%, במועד הקודם.

כשבודקים את אחוזי המעבר לפי מקום ההתמחות – מגלים כי אחוזי המעבר הגבוהים ביותר הם בקרב המתמחים בפרקליטות (92%), לאחר מכן בבתי המשפט (75%), ובלשכות המשפטיות בממשלה (70%).

לתוכניות הלימוד בפקולטה למשפטים היכנסו