22.01.2023 | כט טבת התשפג

משחק מחשב שעוזר להתמודד עם דיכאון

האם ניתן לאמן את המוח להתמודד עם חרדה, פוסט טראומה ודיכאון, וגם לשפר את תפקודו? פרופ' משה בר מהמרכז הרב תחומי לחקר המוח, שותף לפיתוח משחק מחשב שנועד בדיוק לכך

משה בר

"המוח שלנו מאוד פלסטי", אומר פרופ' בר, "כל דבר שאנחנו לומדים ביומיום משנה את המוח באיזשהו מובן, אז ידוע לנו שאפשר לאמן ולשנות אותו, השאלה איך אפשר לעשות זאת. אם מישהו מדמם מהברך, כולם ירוצו לעזור לו, אבל אם בן אדם סובל מדיכאון שמייסר אותו, אתה לא רואה את זה מבחוץ". פרופ' משה בר מהמרכז לחקר המוח באוניברסיטת בר-אילן התראיין לכתבה בחדשות כאן 11 שעסקה באפשרויות לאימון המוח לעזרה בהתמודדות עם מגוון רחב של בעיות.

בכתבה שהוצגה בחדשות כאן 11 מציג פרופ' בר פיתוח משחק מחשב, בו שותפה גם אוניברסיטת בר-אילן, העוזר להתמודד עם דיכאון. "אנשים שחולים בדיכאון וחרדה, המחשבה שלהם היא צרה. כשאנחנו פותחים את צורת החשיבה, אנחנו גם משפרים את מצב הרוח", אומר פרופ' בר.

צפו בכתבה על המחקר והפיתוח החדש.

Remote video URL

לתוכניות הלימוד במדעי המוח