01.06.2023 | יב סיון התשפג

מובילים בסימולציות עסקיות

נטלי כהן ואופיר בן דוד מבית הספר למנהל עסקים, הגיעו למקום השני בתחרות בינלאומית בסימולציה עסקית, מבין 200 צוותים מרחבי העולם

BIUWeb_Articles_Nataliofir_01.

נטלי כהן ואופיר בן דוד מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת בר-אילן זכו במקום השני בתחרות הבינלאומית בסימולציה עסקית - Capsim Challenge, מבין 200 צוותים מרחבי העולם.

בתחרות הדו-שנתית משתתפים סטודנטים מצטיינים למנהל עסקים מכל העולם. נטלי כהן מחברת "פלורי-ביוטק" ואופיר בן דוד, קצין בחיל הים – הגיעו למקום השני המכובד, לאחר קרב צמוד מול צוות מהונג-קונג שסיים במקום הראשון.

קורס סימולציות נלמד בבר-אילן, ככלי שמסייע לשפר את יכולת קבלת ההחלטות. סטודנטים שמצטיינים בקורס ומעוניינים בכך, נשלחים לייצג את האוניברסיטה בתחרות, בליווי מקצועי של ד"ר רווה הרוש, ראש תחום סימולציות עסקיות בבית הספר למנהל עסקים.

לתחרות שני שלבים: שלב המוקדמות שבו התמודדו השנה כ-200 צוותי סטודנטים בסימולציה מול מחשב, על שישה מקומות שמובילים לגמר. בגמר, הנמשך שמונה שעות רצופות, מתחרים ששת הצוותים המצטיינים אחד מול השני בסימולציית ניהול חברה במשך שמונה שנים, בתנאי שוק משתנים. לצד כהן ובן דוד, שניצחו בשלב המוקדמות וסיימו שניים בגמר, סיים בשלב המוקדמות גולן כהן במקום ה-11.

ההישג הנוכחי ממשיך רשימת הצלחות מרשימה: סטודנטים מבר-אילן הגיעו למקום הרביעי פעמיים ב-2017, למקום השלישי ב-2022, למקום השני ב-2019, וארבע פעמים זכו במקום הראשון בשנים 2018 (מאיר כהן), 2019 (אבי תורג'מן), 2021 (יונתן הופמן) ו-2022 (אופיר יבלונקה).

בסימולציות הענן המתקדמות של Capsim משתמשים יותר מ-150 אלף סטודנטים למנהל עסקים בכל שנה, ביותר מ-900 אוניברסיטאות ובתי ספר למנהל עסקים ברחבי העולם. הקורס, שפותח על ידי ד"ר הרוש, אימץ את השימוש בסימולציות אלו, ומיישם את עקרונות הלמידה ההתנסותית וטכניקות הוראה והערכה מתקדמות של יכולות הסטודנטים. את הקורס מלמדים צוות מרצים ומתרגלים מומחים לסימולציות עסקיות, בהם ד"ר דיקלה פרץ, יניב רוזנטל, אבי תורג'מן ואיתי טרבלסי.