23.07.2023 | ה אב התשפג

מלגת פטור משכר לימוד - ללימודי תעודת הוראה

בר-אילן נרתמת למאמץ הלאומי לעודד סטודנטים וסטודנטיות חדשים ללמוד את אחד המקצועות המשפיעים ביותר - להיות מורים ומורות איכותיים

BIUWeb_Articles_Teaching Certificate_01

בשל המחסור החמור במורים ומורות במערכת החינוך אוניברסיטת בר-אילן נרתמת למאמץ הלאומי להכשרת מורות ומורים איכותיים. החל משנת הלימודים הקרובה (תשפ"ד), הפקולטה לחינוך תעניק מלגת פטור משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה, לסטודנטיות ולסטודנטים חדשים לתואר ראשון ושני במגוון תחומי דעת.

סטודנטים וסטודנטיות חדשים לתואר ראשון יוכלו לשלב לימודי תעודת הוראה בשנת הלימודים השניה שלהם, וסטודנטיות וסטודנטים לתואר שני יוכלו לשלב לימודים לתעודת-הוראה כבר מהשנה הראשונה.

לתקנון קבלת מלגת פטור משכר לימוד לתעודת הוראה

זהר ינון, משנה לנשיא ומנכ"ל אוניברסיטת בר-אילן, הסביר כי המהלך נועד לסייע בפתרון המחסור החמור במורים במערכת החינוך בישראל. "אנו נרתמים למאמץ הלאומי למלא את השורות במורות ובמורים איכותיים, שיקבלו את הכשרתם בפקולטה לחינוך עתירת הישגים אקדמיים ופרסים מדעיים".

דקנית הפקולטה לחינוך, פרופ' זהבית גרוס, מציינת כי האתגר הגדול ביותר של מקצוע ההוראה נמצא בקרב מורי הטכנולוגיה שמעדיפים את תעשיית ההייטק בגלל תנאי השכר הגבוה משמעותית. "עם זאת, אחרי אחרי עשייה ארוכת שנים בהיי טק, הרבה עובדים באים לעסוק בהוראה כיוון שהם מחפשים קריירה שניה עם משמעות, וזה דבר שכדאי לעודד אותו. בנוסף לכך, אנחנו רואים שהמורים שכן נמצאים במערכת, רוצים להתקדם ולהתפתח ויש עלייה בנרשמים לתואר שני במקצועות החינוך".

למסלולי הלימוד לתעודת הוראה