24.07.2023 | ו אב התשפג

פרופ' יונתן רוכמן זכה בפרס Frontiers of Science

הפרס ניתן לפרופ' רוכמן מהמחלקה לפיזיקה על מחקרו העוסק בתופעות קוונטיות במערכות רבות חלקיקים

פרס יוקרתי לפרופסור יונתן רוכמן

ברכות לפרופ' יונתן רוכמן מהמחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן על זכייתו בפרס Frontiers of Science Award 2018-2022, פרס יוקרתי שמוענק בסין בתחומי הפיזיקה התיאורטית, מדעי המחשב והמתמטיקה.

פרופ' רוכמן הוא תאורטיקן, שחוקר תופעות קוונטיות במערכות רבות חלקיקים. תחום המחקר שלו נקרא "מצב מעובה קוונטי״: "הכוונה היא לנוזלים קוונטיים, מוצקים קוונטיים וכל מה שביניהם," הסביר, "דוגמה מצוינת לנוזל קוונטי היא מוליך על: כאשר מקררים מתכות מסוימות מתחת לטמפרטורה קריטית הן הופכות ל'מושלמות' (חסרות התנגדות). מסתבר שזוהי תופעה קוונטית לגמרי, למרות שהיא מתרחשת בגוף גדול שניתן לראות בעין או להחזיק ביד."

לפני כשנה, זכה פרופ' רוכמן בפרס קריל להצטיינות במחקר מדעי מטעם קרן וולף לשנת תשפ"ב 2202, עבור עבודתו המקורית בהסבר תופעות קוונטיות בחומר מוצק, שלהן השלכות חשובות בנושאים של מוליכי-על ושזירה קוונטית במערכות מרובות חלקיקים. פרופ' רוכמן החל את המסלול האקדמי שלו בתואר ראשון באוניברסיטה העברית. לאחר מכן המשיך לתואר שני ולדוקטורט במכון וייצמן, ובהמשך לפוסט דוקטור ב-MIT. לאחר ששב לישראל הפך לחבר סגל במחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן.

לתוכניות הלימוד במחלקה לפיזיקה

עוד כתבות שיעניינו אותך