14.09.2023 | כח אלול התשפג

איך עיבוד שפה טבעית ישפיע על העולם

כנס בינלאומי שעסק בתחום עיבוד השפה הטבעית NLP, נערך בבר-אילן בהשתתפות נציגי חברות אורקל, גוגל, אנבידיה ומיקרוסופט

נשיא בכנס

בכירי החוקרים מישראל ומחו"ל, לצד נציגים מהתעשייה השתתפו בכנס AI גנרטיבי ועיבוד רשתות שנערך ביוזמה משותפת של ביראד חברה למחקר ופיתוח והמכון למדעי הנתונים באוניברסיטת בר-אילן, ובחסות החברות אורקל וגוגל.

נשיא אוניברסיטת בר-אילן פרופ' אריה צבן שפתח את הכנס, אמר: "הכנס הזה מתקיים ביום היסטורי עבור מדינת ישראל. אנחנו כאן כדי ללמוד איך AI יכול להשפיע לטובה על חיינו אבל נראה שלפני שאנחנו מדברים על עיבוד שפה טבעית, אנחנו צריכים לעבוד הקשבה לשפה הטבעית שלנו".

האירוע כלל מפגשים שאפשרו הבנה מקיפה של מחקר ויישומים מתקדמים בנושאים כמו אינטואיציה מלאכותית, הגדלת הידע במודלים של שפה, עתיד החיפוש ועוד.

עם משתתפי הכנס נמנו בין היתר פרופ' כריסטיאן דנסקאו ניקולסקו מיציל מאוניברסיטת קורנל, פרופ' הנג ג'י מאוניברסיטת אילינוי, פרופ' אונסול צ'וי מאוניברסיטת אוסטין טקסס וד"ר דיפנג'אן דאס ראש מחלקת מחקר ב Google Deepmind. מטעם אוניברסיטת בר-אילן הציגו בכנס את מחקריהם פרופ' רעות צרפתי, פרופ' עידו דגן, פרופ' אורן פרז, פרופ' ברוך ברזל ופרופ' יואב גולדברג.

עוד כתבות שיעניינו אותך