29.06.2023 | י תמוז התשפג

תואר ראשון חדש עם התמחות בבנקאות ובמימון

התואר במדעי החברה, יכשיר את הסטודנטים להשתלב במערכת הבנקאית בתפקידים מקצועיים ובמשרות ניהול

בבנקאות ובמימון

אוניברסיטת בר-אילן משיקה תוכנית לימודים חדשה ללימודי תואר ראשון במדעי החברה עם התמחות בבנקאות ומימון, בשיתוף בנק מזרחי-טפחות שיממן מלגות לסטודנטים. התואר יכשיר את הסטודנטים להשתלב בתפקידי ניהול ותפעול במערכת הבנקאית. בין הנושאים אותם ילמדו הסטודנטים: שוק ההון, בלוקצ'ין ומטבעות דיגיטליים, כלים ושיטות מתקדמות למימון השוק המקומי והבינלאומי, בנקאות להשקעות, ניהול סיכוני אשראי ובנקאות דיגיטלית.

הסטודנטים שיצטרפו לתוכנית החדשה יזכו במלגות מטעם הבנק. בנוסף, התוכנית מאפשרת לסטודנטים להיקלט, כבר מיומם הראשון בלימודים לעבודה מעשית בבנק, ולהתחיל באופן זה את הכשרתם המקצועית במרכזים הטלפוניים או באחד מסניפי הבנק, בד בבד עם לימודיהם לתואר.

בראש התוכנית עומד ד"ר עמיחי קרנר, דירקטור בחברות עסקיות וחוקר מנוסה, וכחלק מאופייה הייחודי של התוכנית, ישולבו בה מרצים עם ניסיון רב בעולם הפיננסי והבנקאי, ביניהם הילה קונפורטי לשעבר בכירה בכלל ביטוח והמפקח על הבנקים לשעבר דודו זקן.

"מקצוע הבנקאות דורש התמחויות מולטי דיסציפלינאריות ויכולות ניהוליות במטרה להתאים אותו לשווקים הבינלאומיים המשתנים ולהתפתחות הטכנולוגית", אמר ד"ר קרנר, "אנחנו מאמינים שהתוכנית תסייע לתעשיית הפיננסים לקלוט כוח אדם מוכר ומיומן, תאפשר לסטודנטים שמעוניינים בכך להשתלב במהירות בעבודה בתחום, ותשפיע לטובה על עתיד ענף הבנקאות".

פרופ' גיל אפשטיין, דקן הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת בר-אילן, אמר בעקבות השקת התכנית: "התואר החדש מאפשר לסטודנטים ליהנות מכל העולמות. מסלול הלימודים ההיברידי כולל למידה פיזית ודיגיטלית, תוך הכשרה מעשית אותה יוכלו הסטודנטים, אם ירצו, לעבור בשיתוף הבנק. מדובר בפיילוט מעניין עבורנו שנרצה לקדם גם בתחומים נוספים על מנת להכשיר באופן יעיל יותר סטודנטים לשוק העבודה".

מיטל הרוש, סמנכ"לית ומנהלת החטיבה להון אנושי ומשאבים בבנק מזרחי-טפחות הוסיפה כי התמורות המהירות בשוק העבודה מחייבות את הבנק להפגין יצירתיות בגיוס כוח אדם חדש. "שיתוף הפעולה עם בר-אילן יאפשר לנו להגיע באופן בלתי אמצעי לצעירים רבים שרואים במקצוע הבנקאות קריירה ארוכת טווח. אנחנו ניהנה מעשרות עובדים חדשים שקיבלו הכשרה לימודית ומעשית מעולה, והם ייקלטו בבנק מוביל, מקצועי ומתקדם, שיבטיח להם קריירה מקצועית מרתקת וביטחון כלכלי".

את שיתוף הפעולה בין אוניברסיטת בר-אילן ובנק מזרחי טפחות, יזמה וקידמה נעמה גת, סמנכ"לית שיווק ופיתוח עסקי באוניברסיטת בר-אילן.