Skip to main content
26.10.2026 | יד חשון התשפז

האקתון לפיתוח פתרונות טכנולוגיים ביתיים לחולים במחלות נדירות

איך לשמור על שיווי משקל ולמנוע נפילות בעזרת מכשיר לביש? כיצד בינה מלאכותית עוזרת לאנשים שלא מדברים לתקשר בעזרת המבט? האקתון יחיד במינו מזמין סטודנטיות וסטודנטים לפתח פתרונות טכנולוגיים ל-8 אתגרים אמיתיים, לשיפור חייהם של אנשים המתמודדים עם מחלות נדירות.

תמונה
סטודנטיות וסטודנטים יושבים בהאקתון לפיתוח פתרונות טכנולוגיים ביתיים לחולים במחלות נדירות

מחלה נדירה היא מחלה שפוגעת במעט מאוד אנשים. בגלל הביקוש הנמוך לפתרונות טכנולוגיים שיכולים להקל על האתגרים היומיומיים של החולים ומשפחותיהם - לא פותחו עדיין פתרונות ביתיים מספקים. בבר-אילן מאמינים שכל אדם הוא יחיד במינו ומגיע לו לקבל מענה מתאים. האקתון יחיד במינו כדי לרתום את הטכנולוגיה, להעלות רעיונות וליצור הזדמנויות לפתרונות שישפרו את חייהם של אנשים.

כאן נכנסים לתמונה הסטודנטיות והסטודנטים של בר-אילן. ב־19-20 בנובמבר יתקיים בבניין הפקולטה להנדסה בבר-אילן האקתון שבו יתמודדו המשתתפים עם אתגרים מחיי היומיום של ילדים עם מחלת אטקסיה טלנגיאקטזיה (A-T) ובנות עם תסמונת רט. במהלך יומיים הם ישלבו ידע טכנולוגי, יצירתיות וחשיבה מקורית כדי להעלות רעיונות לפתרונות מעשיים, שעשויים בעתיד להפוך למוצרים של ממש.

שמונה אתגרים מהחיים האמיתיים
המשתתפים יתמודדו עם שמונה אתגרים שגובשו בשיתוף משפחות המטופלים והרופאים המטפלים בהם. בין האתגרים: פיתוח מערכת ביתית שתוכל להתריע על שינויים במצב הנשימה, פתרונות לזיהוי פרכוסים ולמניעת נפילות, וכלים שיאפשרו לילדים שאינם מסוגלים לדבר לתקשר ולהביע את עצמם באמצעות תנועות עיניים. המשתתפים יחולקו לצוותים בני שלושה עד ארבעה אנשים. כל צוות יתמודד עם אתגר אחר.

המשימה אינה רק למצוא רעיון טכנולוגי מתוחכם, אלא לפתח פתרון פשוט לתפעול, נגיש ומותאם לחיי היום-יום של המטופלים ומשפחותיהם. לאורך ההאקתון ילוו את הצוותים מנטורים מקצועיים, שיסייעו להם לבחון רעיונות ולהתגבר על אתגרים טכנולוגיים. גם רופאים ובני משפחה ישתתפו בתהליך, יציגו את הצרכים מהשטח ויעניקו משוב שיסייע למשתתפים לחשוב על פתרונות רלוונטיים וישימים.

פרויקטים נבחרים ימשיכו למסלול פיתוח 
ההאקתון אינו מסתיים בהצגת הרעיונות. הפרויקטים הזוכים יקבלו מימון לחומרה או לתוכנה, ויוכלו להמשיך לשלבי פיתוח שיכלול ליווי וסיוע, בניית אב-טיפוס וקידום פיילוט. כך, רעיון שנולד ביומיים של עבודה משותפת עשוי להתפתח למוצר של ממש.

האקתון יחיד במינו- פיתוח פתרונות טכנולוגיים למחלות נדירות

 

ההאקתון מתקיים בהובלת הפקולטה להנדסה והמחלקה למדעי המחשב ובינה מלאכותית באוניברסיטת בר-אילן, והעמותה למאבק במחלת A-T ו בשיתוף העמותה לתסמונת רט. ההאקתון מבטא את החיבור בין הידע והיכולות הטכנולוגיות המתפתחים באוניברסיטה לבין צרכים אנושיים אמיתיים, ואת ההזדמנות להפוך מצוינות אקדמית להשפעה ממשית על החיים.

רוצים להשתתף באתגר?
ההאקתון פתוח לסטודנטיות ולסטודנטים באוניברסיטת בר-אילן עם רקע טכנולוגי, כולל סטודנטים בשנה א', וכן למשתתפים בעלי רקע טכנולוגי מחוץ לבר-אילן שיגיעו בהמלצת סטודנטים מהאוניברסיטה. אין צורך בניסיון קודם בכתיבת קוד או בהגעה עם צוות מוכן. ניתן להירשם באופן אישי, והצוותים יורכבו על ידי המארגנים.

ההשתתפות מותנית בהגשת מועמדות, במילוי שאלון התאמה ובאישור המארגנים.

יש לכם רעיון, יכולת טכנולוגית ורצון להתמודד עם אתגר אמיתי? זו ההזדמנות שלכם להצליח ולשנות חיים.
לפרטים נוספים ולהרשמה