

תואר ראשון בלשון עברית עם תורה שבעל-פה - דו-חוגי מובנה
התוכנית הדו-חוגית לתואר ראשון בלשון עברית עם תורה שבעל-פה משלבת בין שני התחומים: לימודי הלשון העברית עוסקים בפיתוחי הלשון השונים בשפה העברית, וכוללים גם לימוד שפות שמיות אחרות והרחבה תיאורטית בתחומי ידע הקשורים בלשון העברית; ולימודי התורה שבעל-פה עוסקים בספרות התורה שבעל-פה לדורותיה, בספרות ההלכה הקדם חז"לית, בספרות האגדה ובספרות הרבנית שנוצרה בדורות שלאחר חתימת התלמוד ועד ימינו.
התוכנית הדו-חוגית לתואר ראשון בלשון עברית עם תורה שבעל-פה משלבת בין שתי תוכניות:
לימודי התוכנית לתואר הראשון בלשון העברית נועדו להעמיק את ידיעותיו של הסטודנט בלשון העברית לתקופותיה ומרחיבים את אופקיו גם בשפות שמיות ובתחום אחרים מן המקצועות הגובלים בלשון העברית.
המחלקה מציעה קורסים העוסקים ברובדי הלשון העברית (לשון המקרא, לשון חכמים, לשון ימי הביניים והעברית החדשה) ובתחומי הלשון השונים (תורת ההגה, תורת הצורות, תחביר, חקר השיח, סמנטיקה ופרגמטיקה) וכן קורסים העוסקים בלשונות שמיות אחרות כדוגמת אכדית וארמית לניביה.
בלימודי התורה שבעל-פה הסטודנטים יחקרו את ספרות ההלכה והאגדה באופן מעמיק על היבטיה הפילולוגיים, הספרותיים, ההיסטוריים והמשפטיים. הסטודנטים יכירו את ספרות התורה שבעל-פה לדורותיה, את ספרות ההלכה הקדם חז"לית, את ספרות התנאים (משנה, תוספתא ומדרשי הלכה) והאמוראים (התלמוד הירושלמי והתלמוד הבבלי), את ספרות האגדה ואת הספרות הרבנית, מהתקופה שלאחר חתימת התלמוד ועד ימינו.
המגמה לתורה שבעל-פה (תואר ראשון חד-חוגי) פועלת כיחידה בתוך המחלקה לתלמוד.
שם בתעודה: לשון עברית דו-חוגי מובנה עם תורה שבעל-פה
בוגרי התואר הראשון בלשון עברית יכולים ללמוד תעודת הוראה ולשמש כמורים ללשון במוסדות חינוך. כמו כן הם יכולים להמשיך ללימודי תעודה בעריכת לשון (תוכנית מתוקשבת) ולהשתלב כעורכי לשון ותוכן וכיועצי לשון בתחנות רדיו וטלוויזיה, בהוצאות ספרים, במערכות עיתונים ובכתבי עת.
בנוסף, בוגרי התוכנית לתואר ראשון בתורה שבעל-פה יוכלו לעבוד כחוקרים וכמרצים בתחום האקדמי, כמנהלי בית ספר, כמורים לתושב"ע וכמחנכות ומחנכים (בשילוב הלימודים עם תעודת הוראה). כמו כן, מורים רבים בוחרים ללמוד תואר שני במחלקה לתלמוד ותושב"ע.
מגישים בקשת מועמדות ללימודים באוניברסיטת בר-אילן במערכת ההרשמה. בתוך מספר ימים תקבלו הודעה על קליטת הבקשה, לאחר מכן תוכלו לברר את סטטוס הבקשה במערכת האינ-בר.
ניתן לשלב את הלימודים בתוכנית לתואר ראשון בלשון עברית עם תורה שבעל-פה - דו-חוגי מובנה עם לימודים לתעודת הוראה.