06.01.2021 | כב טבת התשפא

מפגש מיוחד של בית מדרש בין-דתי

gross z

מפגש מיוחד של בית מדרש בין-דתי נערך ע"י פרופ' זהבית גרוס בקתדרת אונסקו ומרכז סל ון גלדר בבית הספר לחינוך.

בית המדרש אותו הקימה פרופ' גרוס מפגיש בין אימאמים, רבנים וסטודנטים ערבים ויהודים באוניברסיטה, ללימוד טקסטים קנוניים מהיהדות והאיסלם.

במפגש המקוון שנערך השתתפה עומר ינקלביץ, שרת התפוצות, ונכחו בו עשרות סטודנטים יהודים וערבים מכל הפקולטות באוניברסיטה. המפגש עסק בנושא חובות הבעל כלפי אשתו ע"פ היהדות והאיסלם. כ"כ השתתפו האימאם השייח וואליד סוס שהוא מחתן ובורר בבית הדין השרעי והרב דוד בס שהוא אב בית דין לענייני גיור וממונות .

דברי פתיחה וברכה נאמרו עי הרב ד"ר עבאדי מדובאי, הרב הבכיר לאמירויות הערביות המאוחדות  שהתפעל מרעיון המפגשים הקבוע ואמר שהוא דוגמא חיובית לשיח בין הדתות ויש ליישם אותו גם במקומות אחרים בעולם. בכנס השתתף גם ד"ר בס ון גלדר מאמסטרדם.

השרה ינקלביץ ברכה על מיזם זה והנוכחות הרבה בו ואמרה: "רק שילוב ידיים בין יהודים ומוסלמים יוכל להביא להצלחה במאבק על השחיטה הכשרה ושחיטת הח'אלאל המוסלמית באירופה. בית המדרש הבין-דתי הוא סטארט אפ רוחני  מקורי בהשכלה הגבוהה שאין כדוגמתו באף מוסד להשכלה גבוהה". כמו כן הביעה השרה תקווה להתרחבות "הסכמי אברהם" בתקווה לשלום אמיתי עם כל עמי המזרח התיכון והעולם.

"הדת והטקסט הדתי יכולים וצריכים להוות מקור מחבר בין בני אדם, בסיס לכינונו של שלום בין העמים, הבנייתו של עולם טוב יותר ותיקון עולם על בסיס ערכי רוחני אוניברסלי", אומרת פרופ' גרוס.

המפגשים בבית המדרש התקיימו לפני הקורונה פנים אל פנים אך מאז תחילת הקורונה הם מתקיימים בזום ומסתבר אומרת פרופ' גרוס "שגם הזום המרוחק יכול לקרב בין סטודנטים כשהנושא אטרקטיבי ומעניין אותם".