08.05.2022 | ז אייר התשפב

בימת אמן עם השחקניות ליא קניג ומרים זוהר

באירוע של המחלקה לספרות משווה לציון יום האישה הבינלאומי

kenig

לכבוד יום האישה הבינלאומי, המגמה לדרמה ותיאטרון במחלקה לספרות משווה באוניברסיטת בר-אילן קיימה בימת אמן עם השחקניות כלות פרס ישראל ליא קניג ומרים זוהר. ד"ר רועי הורוביץ אירח את שתי הדיוות למפגש משותף שהציג 70 שנות קריירה של כל אחת מהן ושל שתיהן יחד.

ליא קניג, בת 91 ודור שני בתיאטרון, היא כלת פרס ישראל לתיאטרון לשנת 1987, עטורת פרסים רבים נוספים, ומכונה "הגברת הראשונה של התיאטרון הישראלי". היא החלה להופיע בישראל בשנת 1962 כשחקנית בתיאטרון הבימה ומאז השתתפה בעשרות הפקות, כולל הצגות יחיד וטלוויזיה. קניג אף נבחרה כחברת מועצת העיר גבעתיים. מרים זהר, בת 89, קיבלה את תפקידה הראשי הראשון בתיאטרון הישראלי ב-1950, שנה לאחר עלייתה ארצה כשורדת שואה. היא שיחקה 40 שנה בתיאטרון הבימה והשתתפה בעשרות מחזות. ב-1987 זכתה בפרס ישראל לאמנות המשחק על הבמה, נוסף על פרסים ואותות רבים, ביניהם דוקטור לשם כבוד באוניברסיטת בר-אילן.

האירוע בכיכובן של קניג וזוהר, המציין הן את יום האישה והן את פתיחת סמסטר האביב, התקיים בזום ביום שלישי ה-9 במרץ 21.
לפרטים והרשמה.