למען הקהילה
אוניברסיטת בר-אילן יוזמת פרויקטים חברתיים רבים ומעודדת חברי סגל וסטודנטים להשתתף בפעילות למען הקהילה ולהיות גורמים משפיעים ומיטיבים בחברה הישראלית

הקליניקות המעשיות, המציעות לקהל הרחב סיוע וטיפול מקצועי חינם או בעלות סמלית, בולטות בין הפרויקטים החברתיים של בר-אילן. הקליניקות פועלות במחלקה לפסיכולוגיה, ביחידה ללימודי המשך של בית הספר לעבודה סוציאלית, בפקולטה למשפטים ובמחלקה לאופטומטריה.
הקליניקה הטיפולית לפסיכולוגיה מספקת טיפולים פסיכולוגיים המתבססים על הגישות הטיפוליות המקובלות. ניתן לפנות לקליניקה לקבלת עזרה נפשית, זוגית ומשפחתית. בקליניקה מטופלים באופן שוטף אנשים המתמודדים עם קשיים נפשיים שונים.
אנשי המחלקה לפסיכולוגיה פועלים גם מחוץ לקמפוס, ובשיתוף עם משרד הביטחון מעניקים סיוע לנכי צה"ל פגועי ראש, במרכז השיקום ביפו.
ביחידה ללימודי המשך של בית הספר לעבודה סוציאלית, פועלות ארבע קליניקות טיפוליות:
- הקליניקה לטיפול מיני, שבה ניתן סיוע לגברים, לנשים ולזוגות בהתמודדות עם בעיות בתחום המיני כדי שיוכלו לממש את הפוטנציאל המיני שלהם בהתאם לשלבי החיים שבהם הם נמצאים.
- בקליניקה לטיפול מיני לאנשים עם צרכים מיוחדים ניתן סיוע בתחום הזוגיות והמיניות לגברים, נשים ולזוגות עם צרכים מיוחדים, במטרה לסייע להם לממש את הפוטנציאל המיני שלהם ולשפר את איכות חייהם.
- הקליניקה לטיפול זוגי ומשפחתי מתמחה בטיפול בזוגות ובמשפחות החווים קשיים ומשברים בחיי הנישואין, בתחום ההורות וביחסי הורים-ילדים.
- בקליניקה לטיפול באמצעות משחקים מטפלים בילדים בני 10-2 בשיטת Play Therapy. בשיטה זו ניתן לאבחן ולתת מענה טיפולי לקשיים רגשיים והתנהגותיים שונים של הילדים.
כל הטיפולים בקליניקות אלו ניתנים בידי סטודנטים בתארים מתקדמים בהדרכת אנשי הסגל הבכיר של התוכנית. הקליניקות נגישות וזמינות לכל פונה ומחירי הטיפולים שווים לכל נפש.
בית הספר לעבודה סוציאלית מקיים שיתוף פעולה עם משרד הביטחון, במסגרתו ניתן ליווי אקדמי לתשע מועדונים שיקומיים-תעסוקתיים לנכי צה"ל ברחבי הארץ.
בפקולטה למשפטים פועלות שמונה קליניקות שבהן מעניקים סטודנטים משנה ג', לצד עורכי דין מקצועיים, ליווי וייצוג משפטי, ללא תשלום, לאנשים שידם אינה משגת. הקליניקות מתמחות בנושאים כמו זכויות של אנשים עם מוגבלויות, זכויות נשים בענייני משפחה, מדיניות סביבתית, משפט אזרחי, גישור ויישוב סכסוכים, קידום שוויון אוכלוסיות מיעוט ומשפט עברי. בד בבד עם עבודתם בקהילה, פועלים הסטודנטים בקליניקות לקידום הצעות חקיקה למען אוכלוסיות מוחלשות
בית הספר לאופטומטריה ומדעי הראיה מציע בדיקות ראייה לקהל הרחב ללא תשלום ובדיקות מיוחדות לאנשים עם ראייה לקויה ואבחון בעיות עיניים. את הבדיקות מבצעים סטודנטים במסגרת ההתמחות בשנה הרביעית ללימודיהם, בפיקוח צמוד של דוקטורים לאופטומטריה.
בית הספר מפעיל מרפאות המטפלות בבעיות ייחודיות בתפקודי עיניים וקליניקה לעדשות מגע. בחנות הקליניקה ניתן לרכוש משקפיים, עדשות מגע, תמיסות ואביזרים מיוחדים במחירים מוזלים.
בבית הספר לחינוך פועל פרויקט "עוצמות", המשלב סטודנטים עם מוגבלות שכלית, בשלוש רמות של לימודים אקדמיים. הפרויקט מעניק לסטודנטים אלה הזדמנות ללמידה בסביבה אוניברסיטאית ולרכישת ידע תיאורטי בנושאים אקדמיים שרלוונטיים להם. הסטודנטים עם המוגבלות רוכשים בפרויקט אסטרטגיות למידה וניתוח טקסטים, ובנוסף מקבלים סיוע רב מצד המרצים והסטודנטים הלומדים לצדם. הלמידה המשותפת בפרויקט והמפגש הבלתי אמצעי עם סטודנטים אחרים בקמפוס מעצימים ותורמים לשיפור הביטחון העצמי ואיכות החיים של משתתפי הפרויקט.
מרכז בייקר מיסודה של פרופ' פנינה קליין ז"ל, כלת פרס ישראל לחקר החינוך, פועל במסגרת בית הספר לחינוך במטרה לשפר את איכות הטיפול והחינוך הניתן לתינוקות, פעוטות וילדים בגיל הרך. המחקרים המתבצעים במרכז בתחומים אלו מהווים בסיס לשירותי הייעוץ וההדרכות הניתנים במקום. ההדרכות עוסקות במניעת קשיי התפתחות ובקידום ילדים עם איחור התפתחותי, בקידום ילדים מחוננים, ובשיפור איכות הטיפול והחינוך הניתן לתינוקות ולפעוטות השוהים במסגרות חינוכיות חוץ-ביתיות.
מרכז חדד, הפועל גם הוא בבית הספר לחינוך, מספק אבחונים דידקטיים ופסיכו-דידקטיים באנגלית ובמתמטיקה לתלמידים ולסטודנטים לקויי למידה. במרכז ניתנים גם שירותי הוראה מתקנת בעברית ובאנגלית, קורסים לאסטרטגיות למידה בעברית ובאנגלית ותוכנית בלשון לתלמידים עם דיסלקציה.
בפקולטה לרפואה בגליל מתקיים מדי שנה אירוע "בית חולים לדובים", המזמין ילדים צעירים והוריהם למפגש היכרות ידידותי עם השירותים הרפואיים הניתנים בבית החולים ובמרפאות, במטרה להפחית את חששם מטיפול רפואי. במפגש ממחישים הסטודנטים לילדים, באמצעות טיפול בדובים ובבובות, את המתרחש במחלקות של בתי החולים ואת התנהלותן של הבדיקות השונות. נוסף על כך יוזמת הפקולטה קונצרטים עבור הקהל הרחב.
באוניברסיטה פועלת גם תוכנית להידברות שמארגן דיקאנט הסטודנטים. התוכנית עוסקת בקונפליקטים הבוערים בחברה הישראלית במטרה לגשר בין חלקי החברה ולטפח בקרב הסטודנטים מעורבות, אחריות ומנהיגות חברתית.
היחידה לנוער שוחר מדע באוניברסיטת בר-אילן פועלת במטרה לטפח ולעודד עניין במדעים בקרב תלמידים בעלי מוטיבציה גבוהה. הפעילות ביחידה מספקת היכרות עם חזית המדעים, העשרה והרחבת דעת לבני נוער תוך חשיפתם לעוסקים במלאכת המחקר המדעי בסביבה אוניברסיטאית. בחופשת הקיץ ובמהלך שנת הלימודים מקיימת היחידה חוגי מדע לנוער ומחנות קיץ מדעיים המיועדים לתלמידים בוגרי כיתות ד'-יב'. החוגים פועלים בקמפוס אוניברסיטת בר-אילן.