10.07.2022 | יא תמוז התשפב

הונחה אבן הפינה לבניין מדעי המחשב

במהלך הטקס הוטמנה קפסולת זמן הכוללת מסרים לסטודנטים ולחוקרים של העתיד ותכנית לימודים בת זמננו

קפסולת זמן

טקס הנחת אבן הפינה לבניין מדעי המחשב ע"ש אלכסנדר גראס באוניברסיטת בר-אילן התקיים השבוע במעמד נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן,יו"ר ועדת הקבע שלמה זהר , המשנה לנשיא פרופ' משה לוינשטיין, סגנית הנשיא לפיתוח משאבים ד"ר שרון גולדמן, רקטור האוניברסיטה פרופ' אמנון אלבק, מנכ"ל האוניברסיטה זהר ינון ונציגי התורמים, רוג'ר ומרינה גראס, אשר הבניין יהא קרוי ע"ש אבי המשפחה. הבניין יקום בלב הקמפוס, וייושמו בו עקרונות של בנייה ירוקה וסביבתית.

"זהו ציון דרך חגיגי לידידינו בכל העולם, שהתגייסו ותרמו לייסודו של הפרויקט החשוב הזה – בניין ייעודי למחלקה למדעי המחשב, שירכז את ההוראה והמחקר בתחומים שהם עוגן לביטחונה של מדינת ישראל," אמר באירוע נשיא האוניברסיטה פרופ' אריה צבן.

"הקורונה מנעה מאתנו לזמן את התורמים המייסדים לטקס, אבל הם שלחו מסרים כתובים לסטודנטים ולחוקרים של העתיד אותם הטמנו בקפסולת זמן. הקפסולה כוללת גם תכנית לימודים עדכנית לימים אלו שוודאי תראה לא רלוונטית לסטודנטים שילמדו כאן בעוד 50 שנה", אמר פרופ' צבן.

הבניין שעלותו נאמדת בכ-30 מיליון דולר יכלול לובי נרחב, אודיטוריום, מעבדת רובוטיקה דו-קומתית, אגף ייעודי למרכז להגנת סייבר ולקריפטוגרפיה, מרחב חדשנות, פינות הסבה לסטודנטים ועוד. זהו ציון דרך משמעותי וחגיגי ובמיוחד בימים אלו.

רוג'ר גראס בירך בשם המשפחה: "אנחנו גאים באוניברסיטת בר-אילן ומה שהיא מייצגת. הסטודנטים מגיעים לפה כי הם רוצים להשפיע על החברה בישראל ואנחנו רוצים לאפשר להם זאת".

למסלול תואר ראשון במדעי המחשב בבר אילן >>>