15.10.2023 | ל תשרי התשפד

גיוס המונים לרכישת ציוד רפואי לחזית

הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל יזמה מבצע התרמה לרכישת מכשירי אולטראסאונד קטנים וניידים לשימוש צוותי הרפואה בחזית

אולטרסאונד

אוניברסיטת בר-אילן והפקולטה לרפואה שלה בגליל, פתחו בגיוס חירום לרכישת 200 מכשירי אולטרא-סאונד ניידים קטנים שישמשו את הלוחמים וצוותי הרפואה בשטחי הלחימה. המכשירים החדשניים יסייעו לאבחן פגיעות קריטיות בשדה הקרב, לתעדף היטב ולפנות במסוק את מי שבמצב הקשה ביותר.

עלות מכשיר אחד $4,000. ניתן לתרום כל סכום לרכישת המכשירים באתר המאובטח.

הרעיון להשתמש במכשירים אלה בשדה הקרב נולד במוחו של אחד הסטודנטים בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל, שמשרת בימים אלה בגבול עם עזה. הנהלת הפקולטה בראשות פרופ' אורלי אבני, אימצה את הרעיון והחליטה לסייע ברכישת המכשיר לצוותי הרפואה בצה"ל. היא קיבלה לכך אישור מצה"ל ובשיתוף עם מנכ"ל האוניברסיטה זהר ינון, כבר הושג התקציב הראשוני לרכישת עשרות מכשירים. כעת אוניברסיטת בר-אילן פונה לקהל הרחב במטרה לרכוש מכשירים נוספים, ולתת מענה לצורך העולה מהשטח.

יחד עם חלוקת המכשירים ללוחמים, רופאיה ובוגריה של הפקולטה לרפואה המיומנים בעבודה עם המכשיר החדשני, התגייסו להכשיר באופן מזורז את הצוותים הרפואיים בשטח; והם יעשו זאת בכל זמן ומקום שיידרש. לתרומה מאובטחת

לתוכניות הלימוד בפקולטה לרפואה היכנסו