08.01.2024 | כז טבת התשפד

בר-אילן העניקה מלגות בשווי 13 מיליון שקלים

את המימון למלגות עבור סטודנטים וסטודנטיות המשרתים במילואים או פונו מביתם, גייסה האוניברסיטה באמצעות קמפיין גיוס המונים

אפוד אקדמי

אוניברסיטת בר-אילן העניקה 13 מיליון שקלים ל-2,700 סטודנטים וסטודנטיות, כחלק מיישום השלב הכלכלי של המתווה "אפוד אקדמי" לתמיכה במשרתי המילואים, מפונים ובני זוג של משרתי מילואים. 2,500 ממקבלי המלגות הם משרתי מילואים, ועוד 200 מפונים מיישובי הצפון והעוטף. כלאחד מהם קיבל סכום הנע בין 1,000 ל-6,000 שקלים.

כ-4000 סטודנטים וסטודנטיות של אוניברסיטת בר-אילן גויסו לשירות מילואים או פונו מביתם החל מה-7 באוקטובר. בכדי להעניק להם גב כלכלי, הקימה הנהלת האוניברסיטה קרן חירום, והובילה קמפיין גיוס המונים ראשון מסוגו בעולם האקדמי, במסגרתו גויסו כ-20 מיליון שקלים. "המתווה 'אפוד אקדמי' כולל לא רק מלגות, אלא גם פטור מעד שלושה קורסים, נקודות זכות אקדמיות, תגבורים, ליווי וחניכה והקלטות של קורסים", כך מבהיר זהר ינון, משנה בכיר לנשיא ומנכ"ל האוניברסיטה. "כל אחד מסעיפי 'האפוד האקדמי' דורש מהאוניברסיטה היערכות חסרת תקדים והסטת תקציבים בסדרי גודל שלא נדרשנו להם בעבר, הכול כדי לסייע לאלה שמגנים עלינו ושומרים על בטחון ישראל".

במסגרת המתווה, אותו הוביל סגן הרקטור פרופ' אריה רייך, שירות מילואים פעיל יוכר כפעילות המזכה בנקודות זכות אקדמיות. סטודנטים לתואר ראשון יוכלו לצבור נקודות זכות עד לתקרה השווה לשלושה קורסים בתואר, וסטודנטים לתואר שני יוכלו לקבל פטור מקורס אחד החל מהיום ה- 21 למילואים. משרתי המילואים יזכו גם לעזרה לימודית במהלך הסמסטר ולמועדי ג'. בנוסף, יוכלו משרתי המילואים לבחור שני קורסים בהם יומר הציון לציון "עובר" ולא יכללו בממוצע התואר - הטבה התקפה גם לבני זוג של משרתים במילואים ולהם ילדים מתחת לגיל 13, למפונים מביתם עקב המלחמה וגם לאנשי כוחות הביטחון. זאת, בנוסף לתוכנית המלגות, שגובהן יושפע מקריטריונים כמו אורך שירות המילואים, שירות קרבי או אחר, מצב סוציו אקונומי, מפונים וכדומה.

מלגות נוספות במסגרת 'האפוד האקדמי' יוענקו בחודש הבא, והאוניברסיטה קוראת לכלל משרתי ומשרתות המילואים וכאלה שנפגעו מהמלחמה להגיש בקשה באתר האוניברסיטה.

לכל ההטבות וההקלות במתווה האפוד האקדמי.