"השער החדש הוא סמל למחויבות שלנו כלפי דור העתיד"
שער דהאן החדש שנבנה בעקבות הגידול באוכלוסיית הסטודנטים, הוא חלק מהשקעה של עשרות מיליונים בשדרוג תשתיות הוראה ומבנים בקמפוס
בעקבות הגידול במספר הסטודנטים ולקראת הקמתה של תחנת הרכבת הקלה בגבולו הצפוני של הקמפוס, נחנך השבוע שער חדש לאוניברסיטה - שער דהאן. השער הוא חלק מהשקעה כוללת בסך של כ-50 מיליון שקלים, שהתבטאה בשנה האחרונה בשדרוג מקיף של תשתיות הוראה, מחקר ונגישות לקמפוס.
השער הקרוי ע"ש אהרון ורחל דהאן מתורמיה הבולטים של בר-אילן לאורך השנים, הוקם בסמוך לפקולטה להנדסה ששילשה את גודלה בשנים האחרונות. בסמוך לשער, מוקמת בימים אלה תחנת "בר-אילן מזרח" של הרכבת הקלה. התחנה החדשה שהיא חלק מתוואי הקו הסגול תחבר את הקמפוס למערך התחבורה הציבורי של מטרופולין תל אביב.
אדריכלות עם משמעות
העיצוב האדריכלי של שער דהאן מבטא גם את חזון האוניברסיטה: מבנה פסולי בעל גג לבן אמורפי שמרחף מעל מבני זכוכית מודרניים, כסמל לשאיפה האנושית ללמידה, התפתחות וחדשנות. החלל התחום על ידי המבנה ממסגר את תמונת הקמפוס, כקדימון עבור הנכנס אליו. גיאומטרית המבנה תוכננה בטכנולוגית Building Information Modelling באמצעות כלים מתקדמים של דיגום פרמטרי. צורת המבנה הייחודית מתקבלת על ידי שלד פלדה מרחבי, התומך את מעטפת הגג. מעטפת המבנה נעשתה בשימוש בחומרים מתקדמים של בניה קלה מודרנית – לוחות פייברצמנט לבנים, בשילוב זכוכית ופח. הבחירה בגוון הלבן עבור המבנה, בשילוב עם קנה המידה המונומנטלי שלו, ובפתחים המעוגלים מהם בוקע האור דרך הגג, נועדה לייצר את תחושת הרשמיות והטקסיות עבור הבא בשערי הקמפוס.
השער הוא סמל למחויבות שלנו כלפי דור העתיד
נשיא אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אריה צבן, אמר בטקס ההשקה: "שער דהאן הוא סמל למחויבותנו לפתוח את שערינו בפני דור העתיד של החברה הישראלית. התרומה הנדיבה של משפחת דהאן תסייע לנו להמשיך לפתח את הקמפוס ולהשפיע על החוסן המדעי של מדינת ישראל"
ד"ר ציפי שור אמרה בשם משפחת דהאן: "אני גאה לתרום ולהיות חלק מקהילה שמאמינה באותם ערכים בהם האמין אהרון דהאן. הוא האמין בגיוון, בשלום ובכבוד הדדי. כל אלה מתקיימים בבר-אילן ולכן אנו גאים להשקיע בעתיד האוניברסיטה ובאנשיה".
הרב מיטשל ווהלברג, נתן הצצה מרגשת למה שהניע את אהרון דהאן והקשר שלו לבר-אילן: "לאורך השנים כל הסטודנטים והסטודנטיות שקיבלו מלגת לימודים ממנו כתבו לו מכתבי תודה. כל לילה לפני השינה הוא היה קורא את המכתבים האלה. לכן אנחנו יודעים שהוא רוצה שנמשיך את העשייה שלו".