

תואר שני בפסיכולוגיה, קוגניציה, רגש ומוח
הבנת נפש האדם היא מפתח לפתרון סוגיות אישיות נפתלות ובה בעת היא גם אמצעי ליצירת חברה בריאה ומתקדמת התומכת בחבריה. המחקר המדעי בפסיכולוגיה חושף את המנגנונים המורכבים שמשפיעים על ההתנהגות, את הרגשות ואת המחשבות שלנו, ותורם לפיתוח כלים וטיפולים שמשפרים את איכות החיים. תואר שני בפסיכולוגיה במגמת קוגניציה, רגש ומוח באוניברסיטת בר-אילן מציע גישה רחבה וחדשנית לחקר הפסיכולוגיה כמדע. זוהי תוכנית ניסויית-מחקרית שמאגדת תחומי מחקר מגוונים כמו: פסיכוביולוגיה, קוגניציה, תפיסה, אישיות ונוירופסיכולוגיה – ומעניקה מבט מקיף על פסיכולוגיה מנקודת מבט מדעית, תיאורטית ומעשית.
מה קורה למוח כשאנחנו מתרגשים? איך רגשות משפיעים על קבלת החלטות? ואילו תהליכים נסתרים פועלים מאחורי מחשבות והתנהגויות יומיומיות? תואר שני בפסיכולוגיה במגמת קוגניציה, רגש ומוח באוניברסיטת בר-אילן פותח צוהר לעולם המחקר הפסיכולוגי המתקדם ומעניק הבנה עמוקה של מנגנוני הנפש. התוכנית מאגדת תיאוריה ופרקטיקה, מדדים מוחיים וניסויים התנהגותיים, שיטות כמותיות ואיכותניות — ומציידת את הסטודנטים ביכולות לנתח, לחקור ולהשפיע על תחומי חיים מגוונים.
מדוע לבחור בתואר שני מחקרי בפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן?
כי זו אחת התוכניות היחידות בארץ שמתמקדת הן במחקר בסיסי והן במחקר יישומי, תוך חשיפה למגוון תחומים: קוגניציה, פסיכוביולוגיה, תפיסה, רגש, אישיות ונוירופסיכולוגיה. הלימודים כוללים התנסות מדעית מעשית, הכשרה מתודולוגית ברמה הגבוהה ביותר, וסגל מחקרי מהמובילים בישראל ובעולם.
איך בנויה תוכנית הלימודים לתואר שני בפסיכולוגיה?
התוכנית נמשכת שנתיים בלבד (ביומיים מרוכזים בשבוע) ומציעה מבנה אקדמי מדויק: קורסי יסוד, שיטות מחקר, פרקטיקום מעשי, קורסי בחירה מתקדמים, סמינרי מגמה ותזה מחקרית אישית — הכוללת ליווי צמוד במעבדות פעילות. הדגש מושם על שילוב בין כלים כמותיים (כמו EEG, MEG, ניתוח אלקטרופיזיולוגי) לבין שיטות איכותניות (מחקרי יומן, ראיונות, שאלונים).
אילו תחומי התמקצעות תמצאו בתואר שני בפסיכולוגיה?
המגמה מאפשרת העמקה מדעית בשלל תחומים:
-
מדעי המוח והרגש
-
קוגניציה ותפיסה אנושית
-
נוירופסיכולוגיה ואישיות
-
שיטות ניתוח מתקדמות במדעי ההתנהגות השילוב בין מדדים פיזיולוגיים להתנהגותיים מאפשר ניתוח תופעות ברבדים שונים — ביולוגי, רגשי, חברתי ותודעתי.
לאן אפשר להתקדם לאחר סיום התואר?
בוגרי התוכנית משתלבים בתפקידי מחקר והערכה בגופים מובילים:
-
מוסדות אקדמיים, אוניברסיטאות ומכללות
-
מכוני הערכה ומחקר (מכון סאלד, ואן ליר, רקנטי)
-
בתי חולים, מרכזי שיקום ומכוני מחקר רפואי
-
צה"ל, ממד"ה, המשטרה וגופים ביטחוניים
-
חברות הייטק, פרסום, ייעוץ ומיון כ־85% מהבוגרים נקלטים במשרות מחקר יישומי או המשך לתארים מתקדמים.
למי מתאימה תוכנית התואר השני בפסיכולוגיה?
למי שרוצה להבין לעומק את נפש האדם, לחקור תהליכים מנטליים מורכבים ולהשפיע על החברה באמצעות מדע. אם יש לכם סקרנות פסיכולוגית, חשיבה אנליטית ורצון לשלב בין תיאוריה לפרקטיקה — זה בדיוק המקום לבנות בו את המסלול המקצועי הבא שלכם.
שם בתעודה: פסיכולוגיה, קוגניציה, רגש ומוח
בוגרי ובוגרות התוכנית משתלבים בשוק העבודה במגוון תפקידים במוסדות, בחברות ובארגונים במערכות הבריאות, בריאות הנפש ובמערכת החינוך. בנוסף לכך, התוכנית מעניקה בסיס מצוין להמשך בקריירה מחקרית או אקדמית בתחום הפסיכולוגיה.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
תואר ראשון (מלבד תואר ראשון בפסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות) בממוצע 80 ומעלה.
שתי המלצות ממקום עבודה/לימודים/מסגרת קהילתית.
ראיון אישי.
השלמת קורס מבוא לפסיכולוגיה (אם לא נלמד בתואר ראשון) כתנאי מעבר לסמסטר ב' בשנה א'.
תואר שני במחלקה לפסיכולוגיה למי שאינם בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה. התוכנית כוללת מבחר עשיר של קורסים שמעניקים ידע מקיף ומרתק על נושאים פסיכולוגיים מגוונים והכרות עם מחקר עדכני בתחום.
התוכנית אינה מקנה אפשרות לעסוק בטיפול פסיכולוגי ובוגרי התוכנית אינם זכאים להירשם בפנקס הפסיכולוגים.
מבנה הלימודיםקיים מסלול ב' בלבד, ללא עבודת התזה.
40 נ"ז (נקודות זכות).
על פי הדרישות הכלליות לתואר השני (ראו בפרק המבוא).
לקבלת פרטים נוספים בנוגע לקבלה ללימודי התואר השני
ניתן לפנות למחלקה בטלפון 0779293499,