19.07.2022 | כ תמוז התשפב

הסתיים ה-BOOTCAMP הראשון ליוזמות אנרגיה וקיימות

המיזמים שזכו בפרס: אופטימיזציה של אנרגיה וקיימות בבניינים, ופלטפורמה לקבלת החלטות סביבתיות למוצרי צריכה

Bootcamp

מרכז האנרגיה והקיימות של אוניברסיטת בר-אילן בשיתוף קק"ל, חברת החשמל, בז"ן, חברת דוראל וחברת הסטארט-אפOURCROWD , קיימו בחודשים מאי ויוני 2022, Bootcamp ליזמים ויזמיות המצויים בתחילת דרכם בתחום האנרגיה והאקלים.

מתוך 100 מועמדים, התקבלו ל-Bootcamp 35 יזמים שהשתתפו בהרצאות ובסדנאות וסיירו באתרי חברת החשמל, בז"ן וחברת דוראל. בנוסף, הם חולקו לקבוצות עבודה והקימו מיזמים בליווי מנטורים מהתעשייה.

בסוף הסדנה, נערך אירוע חגיגי באוניברסיטת בר-אילן שבו הציגו היזמים והיזמיות את הפתרונות שיצרו לאתגרים שונים בתחומי האנרגיה והקיימות. שני המיזמים שבלטו מבין הפתרונות שהוצגו באירוע, זכו בפרס בסך 10,000 שקלים.

אחד המיזמים שזכה בפרס עוסק באופטימיזציה של אנרגיה וקיימות בבנייני התחדשות עירונית. מטרת המיזם היא לסייע לעיריות לשלב אלמנטים של איסוף ואגירת אנרגיה ירוקה, גג וקירות ירוקים כבר בשלב תכנון השכונות או חידושן. את המיזם הובילו יו"ר הפורום להתחדשות עירונית דוד סונינו, יועצת החדשנות דינה ואנונו ישי, ראש תחום מחקר וחדשנות בצה"ל רועי צ'ְְייכנר, עו"ד נמרוד ברוך וד"ר אסנת מנגל מומחיתGis  בחברת חשמל.

המיזם השני שזכה הוא פלטפורמה לקבלת החלטות סביבתיות למוצרי צריכה, במטרה לסייע לצרכנים לקבל החלטות רכישה תוך הנגשה והפשטה של שיקולים כלכליים וסביבתיים. את המיזם הזה הובילו המאסטרנטית נויה רות יצחק ממכון ויצמן למדע, היזם ניסים שניידרמן, ושירה שבתאי חוקרת כלכלה מעגלית בעולם האי-קומרס.

נשיא אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אריה צבן אמר באירוע: "ההתחממות הגלובלית ומשבר האנרגיה מבהירים מעבר לכל ספק שאנו במצב חירום עולמי. כדי להאיץ את הטיפול במשברים אלה, נדרשת עבודה משולבת של כל הכוחות. אני מודה לחוקרים ולשותפים הנפלאים שלנו מהתעשייה שחברו יחד כדי להכשיר את הדור הבא של היזמים בתחום. ראינו כאן חשיבה יוצאת דופן שיחד עם הידע העצום הטמון פה במרכז האנרגיה והקיימות שלנו ישפיעו על העולם".

עם מרצי הסדנה נמנו בכירי המומחים בתחום, ביניהם ד"ר יוליה גרציקוב, כימאית ראשית בקבוצת בז"ן; ד"ר איתן יודילביץ', מנכ"ל קרן BIRD , הקרן הדו לאומית ישראל-ארה"ב למחקר ופיתוח תעשייתי; אריאל סלע, מייסד ומנכ"ל UnBox מרכז היזמות של אוניברסיטת בר-אילן;  ד"ר ערן ברוקוביץ, מינהל אוצרות הטבע, משרד האנרגיה; אורן עזר, מנכ"ל אלקטריאון; רועי פורמן, מנכ"ל דוראל אנרג'י-טק ונצ'רס; טלי אמיר, ג'וינט ישראל – מנהלת פילנתרופיה בישראל; ופרופ' מיכל ציון, ראש התוכנית לחינוך מדעי טכנולוגי ויזמות חברתית, אוניברסיטת בר-אילן.