תכנית מבריא במסלול מלגות לפוסט-דוקטורט מחקרי לרופאים חוקרים מיועדת למלגות קיום להכשרה ועיסוק במחקר בעל אופי בסיסי או אופק תרגומי, הנוגע באופן ישיר לתחומי הביולוגיה והבריאות של האדם, ושלתוצאותיו עשויות להיות השלכות על רפואת האדם.
מטרת תכנית המלגות הינה לקדם הכשרה מעמיקה לרופאים לאחר תקופת ההתמחות, בה ירכשו הכשרה, מיומנויות וניסיון מחקרי משמעותי במעבדות מצטיינות אשר יאפשרו להם, בהמשך, לפתח קריירה של רופא- חוקר עצמאי. לפיכך, תכנית זאת מיועדת בעיקר לרופאים -חוקרים שיש להם עניין בפעילות רפואית מחקרית עתידית, וכוונה לקיים השתלמות זאת במוסד מחקר מתאים בישראל. מצופה כי עם תום תקופת ההשתלמות יוכלו רופאים-חוקרים אלה להקים מעבדת מחקר בבתי חולים או במוסדות מחקר כחוקרים עצמאיים.
מיקוד נושאי:
1. מחקר העוסק במגוון רחב של נושאים שלהם רלבנטיות לבריאות האדם ולרפואה. יודגש כי ליבת הצעת המחקר צריכה להתמקד בשאלה מחקרית מהותית, בעלת אופי ביולוגי או רפואי, אשר יתרום להבנה המדעית בתחום המחקר.
2. יינתן דגש במחקר על רכישת מיומנויות חקר בתחומים מרכזיים בביו-רפואה.
3. נוסף על ״הציר המרכזי״ של תכנית המחקר, ניתן לכלול בהצעה גם הרחבה והתייחסות להיבטים נוספים שאינם בהכרח חלק אופייני של מחקר במדעי החיים והרפואה (למשל, פסיכולוגיה, בריאות הציבור, היבטים אתיים, וכו'), אשר יש להם השלכות על ״נושא הליבה״ של המחקר.
ההשתלמות תיעשה במעבדת מחקר במוסד מחקר הזכאי להגיש בקשות לקרן, ובהנחיית מנחה שהביע הסכמה להנחות את הרופא-החוקר במהלך תקופת הפוסט-דוקטורט.