02.08.2022 | ה אב התשפב

תוכנית בינלאומית חדשה במדעי המוח ומדעי הנתונים

התוכנית, שזכתה למענק מהאיחוד האירופי, תיצור דור חדש של חוקרים רב-תחומיים, בעלי מיומנות בחקירת הבעיה המורכבת של המוח האנושי בבריאות ובחולי

מרכז המוח

המרכז הרב-תחומי לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן יזם מהלך משותף עם אוניברסיטאות מובילות מפורטוגל, איטליה, קרואטיה, פינלנד והולנד, להקמת תוכנית ייחודית לתואר שני בינלאומי. התוכנית המשלבת מחקר בתחום מדעי המוח עם מדעי הנתונים, זכתה לאחרונה במענק מטעם האיחוד האירופי, בסך 3.7 מיליון יורו. לדברי ראש המרכז הרב תחומי לחקר המוח, פרופ' אלון קורנגרין, זו הפעם הראשונה שאוניברסיטה ישראלית זוכה במענק יוקרתי זה.

פרופ' קורנגרין: "תחום מדעי המוח הגיע לנקודה שבה התקדמות דורשת ניתוח כמויות עצומות של נתונים, וזו מיומנות שלא מסופקת באופן מסורתי למדעני מוח". התפתחויות אלה מניעות את הדרישה הדוחקת בשוק למומחיות משולבת במוח ובנתונים בנוירוטק, חדשנות טכנולוגית, בריאות וחינוך. תנאים אלו מהווים הזדמנות ייחודית לחדשנות חינוכית בצורה של מסלול חינוכי מחוץ לקופסה המתמקד בניידות אינטלקטואלית של חוקרים רב-תחומיים לתחום ההולך וגדל של מדעי הנוירו-נתונים.

הפרויקט הייחודי בהובלת המרכז הרב תחומי לחקר המוח, מציג תוכנית הכשרה במדעי המוח והנתונים. מטרתו היא לפתח תכנית לימודים רב-תחומית משולבת במדעי המוח והנתונים כדי לטפח חוקרים בעלי ידע מעמיק בשני התחומים. הסטודנטים יוכשרו במדעי המוח הבסיסיים ובמדעי הנתונים במהלך שנת התוכנית הראשונה תוך יישום מיומנויות אלה לניתוח נתונים עצביים במהלך השנה השנייה שלהם. כמו כן, הסטודנטים ילמדו ויחקרו במוסדות ומדינות מובילות באירופה.

גישה הוליסטית זו להכשרת התלמידים תאפשר להם לגבש חשיבה וגישות חדשות תוך הגדלת תרומות הפרט לכלכלה וחברה מבוססות ידע. הצגת תוכנית זו למוסדות חינוך אירופיים תיצור דור חדש של חוקרים רב-תחומיים, בעלי מיומנות גבוהה בחקירת הבעיה המורכבת ביותר איתה מתמודד המין האנושי: המוח האנושי בבריאות ובחולי.

רוצים לדעת עוד על התוכניות במרכז הרב-תחומי למדעי המוח? היכנסו