05.09.2023 | יט אלול התשפג

3 מדליות זהב וצל"ש לנבחרת ישראל במדעי המחשב

חברי הנבחרת שייצגו את ישראל בהצלחה באולימפיאדה הבינלאומית במדעי המחשב לנוער הוכשרו במרכז האוניברסיטאי לנוער באוניברסיטת בר-אילן

נבחרת ישראל במדעי המחשב

לראשונה מאז החלו נבחרות ישראל להשתתף באולימפיאדה הבינלאומית במדעי המחשב לנוער, זכתה המשלחת הישראלית בשלוש מדליות זהב ובציון לשבח. את ההכשרה לקראת האולימפיאדה קיבלו חברי הנבחרת הישראלית במרכז האוניברסיטאי לנוער של אוניברסיטת בר-אילן.

במדליית זהב זכו: דניאל ובר תלמיד כיתה י' מתיכון בן צבי בקרית אונו, אלעזר קורן תלמיד כיתה י"א מישיבת תקוות יעקב ואלון תנאי תלמיד כיתה י"א מתיכון דה-שליט ברחובות. יובל וקנין תלמיד כיתה י"ב מתיכונט בתל אביב זכה בציון לשבח.

חברי הנבחרת הוכשרו במרכז האוניברסיטאי לנוער באוניברסיטת בר-אילן על ידי קבוצת מאמנים ובראשה ד"ר אבשלום אלמליח המנהל האקדמי, רון ריבצ'ין המאמן הראשי. בצוות המאמנים היו גונן גזית, יואב כץ, עידו קסלר ונועם גוטרמן.

פרופ' משה לוינשטיין המשנה לנשיא אוניברסיטת בר-אילן, אמר: "זו גאווה גדולה להכשיר את הנוער המופלא הזה, שהגיע להישג חסר תקדים בתחום מדעי המחשב. השנה ערכנו, במרכז האוניברסיטאי לנוער שינוי בתוכנית הלימודים, ובנינו לכל אחד מחברי המשלחת תוכנית לימודים בהתאמה אישית לחוזקות ולאתגרים שלו. בני ובנות הנוער שלנו מוכיחים לנו ולעולם, שעתיד הסטארט-אפ ניישן מובטח, לפחות ברמה האנושית".

שר החינוך, יואב קיש, אמר כי הוא גאה בתלמידי הנבחרת, שההישג המרשים שלהם מציב את מערכת החינוך הישראלית בקדמת הבמה העולמית. "אין לי ספק שתלמידים ותלמידות רבים ילכו בעקבותיהם, יגיעו להישגים מדהימים ויביאו למדינת ישראל גאווה גדולה".

את הכשרת הנבחרת במדעי המחשב, וכן את יתר נבחרות ישראל במדעים המשתתפות בתחרויות הבינלאומיות, מובילים משרד החינוך ומרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס.

לתוכניות הלימוד במחלקה במדעי המחשב