Skip to main content
18.07.2022 | יט תמוז התשפב

הכירו את ד"ר יהונתן ברבי

הבין שלא קורץ מהחומר של חוקרי מעבדה אבל כן נועד להיות רופא, הבין שלא קורץ מהחומר של חוקרי מעבדה, אבל כן נועד להיות רופא ובחר ללמוד בפקולטה לרפואה באוניברסיטת בר-אילן

תמונה
יהונתן

הכירו את ד"ר יהונתן ברבי, בוגר תואר ראשון בביולוגיה ו-MD בפקולטה לרפואה מאוניברסיטת בר-אילן (2022). "הגעתי ללימודים בבר-אילן ב-2008, היישר משירותי הצבאי בחיל המודיעין, בשאיפה להיות מדען", הוא נזכר. "נהניתי מאוד מהשיעורים וזכור לי לטובה פרופ' אהרן גדנקן האגדי, שזכיתי ללמוד במחזור האחרון שלימד קורס כימיה כללית ופיזיקלית.

"בשנה השנייה ללימודים הבנתי שעל אף שאני מאוד מתחבר למדע, לא קורצתי מהחומר שיאפשר לי להישאר במעבדה שעות רבות. הסתכלתי סביבי והבנתי שמקצוע הרפואה עונה על כל הקריטריונים שהצבתי והתחלתי את המסע, שעדיין לא הסתיים. האווירה בפקולטה לרפואה בצפת הייתה נעימה ומקבלת מהרגע הראשון. זה המקום לציין לטובה גם את פרופ' מיכאל ויינגרטן המנוח, שאת המסר, 'הביתה' של שיעורו הראשון, אני משתדל לשאת איתי לכל מקום ובכל זמן. 'לעולם לא תדע הכל', הוא אמר. 'לא משנה כמה אתה חכם ומשקיע ולמוד ניסיון'. אמר וצדק. הדמות שהכי זכורה לי מהקליניקה, היא זו של ד"ר דוד פלג. שילוב של אדם מקסים ורופא מהמעלה הראשונה שגורם לסביבתו להמשיך לתהות, לשאול ולברר. ובהסתכלות לאחור, במקצוע בו אנו עוסקים, הנוכחות שלו מרשימה עוד יותר".

בימים אלה עוסק ד"ר ברבי ברדיולוגיה אבחנתית, בבית החולים האוניברסיטאי הדסה. "בחרתי בהתמחות הזו כי היא מגוונת, מעניינת, חדשנית וחשובה. היא גם בעלת חשיבות עליונה לעולם הרפואה המודרני". לגבי מקום הלימודים אומר ד"ר ברביע כי "הצפון נותר מבחינתי, בתור חלום מתוק. נהניתי מכל רגע שלי בצפת. היינו, אשתי ואני, כפסע מלהישאר שם, אך אורך המסלול, ובעיקר האינטנסיביות שלו הכריעה וחזרנו לחיק המשפחה הירושלמית. אבל כשואלים אותי על האפשרות לחזור לצפון, אני משאיר את הדלת פתוחה לאפשרויות Never say never".

 

רוצים לדעת עוד על לימודי רפואה? היכנסו