

תואר שני במדעי המדינה במגמת יחסים בין-לאומיים ואסטרטגיה
התוכנית לתואר שני במדעי המדינה במגמת יחסים בין-לאומיים ואסטרטגיה חושפת את הסטודנטים לגישות ולתיאוריות שונות בחקר היחסים הבינלאומיים, ומקנה להם את הכלים האנליטיים להבנת היסודות הפוליטיים, הביטחוניים, הכלכליים והתרבותיים של הפוליטיקה העולמית, תוך שילוב בין מבט היסטורי לעכשווי וחיבור בין התיאוריה למציאות. המחלקה למדעי המדינה זכתה באות המחלקה המצטיינת בהוראה, תשפ"ד.
הלימודים בתוכנית לתואר שני במדעי המדינה במגמת יחסים בין-לאומיים ואסטרטגיה נועדו לחשוף את הסטודנטים לגישות ולתיאוריות שונות בחקר היחסים הבינלאומיים ולחקור את ההיסטוריה של התפתחות המערכת הבינלאומית מאז ועד היום.
התוכנית מעניקה לסטודנטים את הכלים האנליטיים להבנת היסודות הפוליטיים, הביטחוניים, הכלכליים והתרבותיים של הפוליטיקה העולמית, ומסייעת להבנה וחקירת סוגיות שונות המעסיקות את מקבלי ההחלטות ואת חוקרי היחסים הבינלאומיים בעידן גלובאלי ותקשורתי.
בין הקורסים הנלמדים בתוכנית הלימודים: מדיניות חוץ כמדיניות ציבורית, אנרגיה וביטחון לאומי בישראל ובעולם, פוליטיקה טריטוריאלית; ומשפט בינלאומי במערכת הבינלאומית.
ניתן ללמוד במסלול עם תיזה ובלי תיזה
שם בתעודה: מדעי המדינה במגמת יחסים בינלאומיים ואסטרטגיה
בוגרי התוכנית לתואר שני במדעי המדינה במגמת יחסים בין-לאומיים ואסטרטגיה יכולים להשתלב במגוון תפקידים בשירות הציבורי ובמגזר הפרטי, בדגש על תחומי הדיפלומטיה, שירות החוץ והתקשורת.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
ניתן לשלב את הלימודים בתוכנית לתואר שני מדעי המדינה במגמת יחסים בין-לאומיים ואסטרטגיה עם לימודים לתעודת הוראה.
ממוצע 90 לפחות *
ראיון עם יועץ אקדמי לתואר שני
קורסי השלמה
סטודנטים שלא למדו מדעי המדינה בתואר הראשון יחויבו בקורסי ההשלמה:
מבוא למדעי המדינה (4 נ"ז)
מושגי יסוד ביחסים בינלאומיים (4 נ"ז)
הקורסים נלמדים בצורה מקוונת במהלך סמסטר א' של השנה הראשונה ויש לסיימם עם ממוצע 72 לפחות.
*כיוון שמספר המקומות מוגבל, המחלקה שומרת לעצמה את הזכות לא לקבל מועמדים – גם אם הם עומדים בדרישות שצוינו לעיל.
מגמת יחסים בינלאומיים עוסקת במגוון רחב של נושאים, בהם ההיסטוריה של התפתחות המערכת הבינלאומית ומאפייניה הנוכחיים במישור הגלובלי והאזורי. מכלול הקורסים שאנו מציעים במסגרת לימודי יחב"ל מקיף סוגיות מגוונות המעסיקות את מקבלי ההחלטות וחוקרי היחסים הבינלאומיים בעידן גלובאלי ותקשורתי, עתיר אתגרים ותמורות.
מטרת המגמה לחשוף את הסטודנטים לגישות ותיאוריות שונות בחקר היחסים הבינלאומיים ולהעניק את הכלים האנליטיים להבנת היסודות הפוליטיים, ביטחוניים, כלכליים ותרבותיים של הפוליטיקה העולמית. תואר שני ביחסים בינלאומיים מציע שילוב בין מבט היסטורי ועכשווי, כמו גם חיבור בין תיאוריה למציאות, ומקדם את ההבנה של המערכת הבינלאומית ואת מגמות ההתפתחות שלה במאה העשרים ואחת.
תואר שני ביחסים בינלאומיים עם תזה כולל קורסים בשיטות מחקר אשר נותנים כלים לתלמידי התוכנית - המאפשרים הפיכה של רעיונות, נתונים ואינטואיציות לתוכניות מחקר קונקרטיות; וכן, יסוד חשוב – כלים להערכה של מחקרים, נתונים ומידע במדעי המדינה ובמדעי החברה.
מסלול א' (עם תזה)
מכסת השעות והסמינריונים28 נ"ז כמפורט להלן:
גישות ותיאוריות במדעי המדינה (4 נ"ז)
יסודות הכתיבה המדעית (4 נ"ז)
קורס התמחות לפי מגמות (4 נ"ז)
שיטות מחקר איכותניות וכמותיות במדעי המדינה (4 נ"ז)
קורסי בחירה (12 נ"ז)
יש למצוא מנחה עד לסוף סמסטר ב' בשנה א' (במידה ולא ימצא מנחה יועבר הסטודנט למסלול ב' ללא תזה).
הצעת מחקר יש להגיש עד סוף סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה.
ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
בחינת גמר
הבחינה תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה בסיס לעבודת המחקר.
לימודי יהדות
על פי הדרישות הכלליות לתואר השני (ראו בפרק המבוא).
אנגלית לתואר שני.
(פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים – ראו בפרק המבוא).
למידע נוסף ניתן לפנות למזכירות הסטודנטים במחלקה.
**המחלקה שומרת לעצמה את הזכות לערוך שינויים.