

תואר שני בקרימינולוגיה קלינית
איך מתמודדים עם עבריינות, מדוע אנשים חוזרים לפשוע והאם ניתן לשקם נפגעי אלימות וטרור? תואר שני בקרימינולוגיה קלינית יעניק לכם הבנה על עולם הסטייה החברתית, ויקנה לכם את הכלים והידע כדי לטפל בפוגעים, בנפגעים וגם להשפיע על החברה באחד התחומים המאיימים ביותר על איכות חיינו. הלימודים בתואר משלבים בין תחומי הקרימינולוגיה, הפסיכולוגיה והמשפט. בנוסף הם כוללים ידע מחקרי קליני והתנסות קלינית מעשית בשדה, המכשירה את הסטודנטים והסטודנטיות לבצע התערבויות אבחוניות וטיפוליות.
התוכנית לתואר שני בקרימינולוגיה קלינית משלבת בין ידע תיאורטי לבין התנסות מעשית בשטח. הסטודנטים והסטודנטיות מקבלים רקע נרחב בתחומים כמו פסיכופתולוגיה, פסיכותרפיה פורנזית, אבחון קליני, היבטים משפטיים וקרימינולוגיים, סוגיות פסיכוביולוגיות וטכניקות טיפול מתקדמות.
בנוסף לכך, אפשר לבחור להתמקד במגמת ויקטימולוגיה, המיועדת לטיפול ולשיקום קורבנות אלימות וטראומה. מגמה זו מכשירה לעבודה קלינית מבוססת ראיות (Evidence-Based) עם נפגעי עבירות.
שם בתעודה: קרימינולוגיה קלינית
עכשיו זה הזמן להירשם!
בוגרי ובוגרות המסלול משתלבים במגוון רחב של תפקידים במערכות בריאות הנפש, האכיפה והשיקום, ובמרכזים ייעודיים לטיפול בקורבנות ובעבריינים. תחומי העיסוק כוללים עבודה במרכזים לבריאות הנפש, בבתי חולים כלליים, בשירות בתי הסוהר, בקהילות טיפוליות למכורים במסגרות ייעודיות לעברייני מין – וכן במתן חוות דעת משפטיות והערכות מסוכנות.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
ניתן לשלב את הלימודים בתוכנית לתואר שני בקרימינולוגיה קלינית עם לימודים לתעודת הוראה.
תואר ראשון בקרימינולוגיה. ניתן גם להתקבל על סמך תואר ראשון בפסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, עבודה סוציאלית או חינוך מיוחד בלבד, בכפוף לדרישות השלמה. התניה זו זהה לתנאי הרישוי המקצועי של משרד הבריאות (ראו – חוק המקצועות הרפואיים, מרץ 2010).
ציון ממוצע של 85 לפחות בלימודי התואר הראשון.
שתי המלצות אקדמיות על גבי טפסים מיוחדים של המחלקה (ניתן להוריד את הטופס מאתר האינטרנט של המחלקה).
שתי המלצות מהתנסות קלינית. במידה ואין, אז ממקומות עבודה.
מומלצת התנסות עצמית קודמת בעבודה במסגרות טיפוליות, שיקומיות, תמיכתיות או במסגרות דומות. יש להציג המלצות ממדריכים מוסמכים אשר ליוו התנסות זו.
השתתפות בראיונות קבלה. לראיונות יוזמנו רק חלק מהנרשמים בהתאם לשיקולי ועדת הקבלה של התוכנית.
לימודי השלמה
סטודנטים שאינם בוגרי קרימינולוגיה יחוייבו בלימודי השלמה בהתאם לתוכנית אישית שתיקבע להם.
את לימודי ההשלמה יש לסיים בממוצע ציונים של לפחות 85 כתנאי להמשך הלימודים.
הערכת התאמה של סטודנטים למקצועות טיפוליים:
ועדה מחלקתית - בכל סוף שנה תתקיים הערכת סטודנטים בתוכנית הקלינית לתלמידי שנה א' ותלמידי שנה ב' על ידי ועדה מחלקתית הכוללת את ראש המחלקה וראש התוכנית הקלינית וסגנו.
למחלקה לקרימינולוגיה זכות להפסיק לימודיו של סטודנט בתוכנית הקלינית עקב אי התאמה, גם אם עמד בדרישות האקדמיות של התוכנית.
סיום לימודיו בתוכנית הקלינית מותנה במספר קריטריונים:
עמידה בכל דרישות הלימודים, לרבות עמידה בהיקף שעות ההתנסות בשדה.
נוכחות מלאה בלימודים הקליניים ובהתנסות הקלינית בשדה. היעדרות של מעל שלושה מפגשים בסמסטר תחייב רישום מחדש לקורסים, גם אם ההיעדרות הינה מסיבות מוצדקות (כגון: מחלה/ מילואים/ היריון).
התנהגות ההולמת את המקצוע בהתאם לכללי האתיקה של קרימינולוגיים קליניים.
התנהגות הולמת של הסטודנט כלפי הזולת, המטופלים, וכלפי הצוות הרב מקצועי במקום הכשרתו, ותרומה לאווירה לימודית.
מטרת הלימודים בתוכנית זו היא להקנות לסטודנטים ידע תיאורטי וניסיון מעשי על היבטיהם השונים של אבחון, טיפול ושיקום קליניים תוך התמקדות במאפיינים הייחודיים של אוכלוסיות פורנזיות שונות, במוסדות ובקהילה. תוכנית הלימודים בנויה ממארג המשלב היבטים קרימינולוגיים, פסיכולוגיים, פסיכיאטריים ומשפטיים, מארג המאפיין את פעילותם המקצועית הכללית והייחודית של הקרימינולוגים הקליניים במסגרת משרד הבריאות ומוסדות אחרים. בנוסף להנחת תשתית ליכולות הקליניות הנדרשות, מקנה התוכנית גם ניסיון מחקרי (המתמקד בתכנון, ביצוע וסיכום עבודת מחקר לתואר שני – תזה), ידע וניסיון המהווים מרכיב חשוב והכרחי בשדה הקליני.
מועמדים לתוכנית שיתקבלו ללימודים, יתקבלו למסלול א' בלבד.
היקף תכנית הלימודים במסלול א' הוא 62 נ"ז.
הצעת מחקר יש להגיש עד סוף שנת הלימודים הראשונה.
אי הגשה של הצעת המחקר בזמן מחייבת את אישורן של ראשת המחלקה וראשת התוכנית, ועלולה להביא לדיון לגבי המשך לימודיו.ה של הסטודנט.ית בתוכנית.
הוראות לכתיבת עבודת הגמר
ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
בחינת הגנה על התזה
הבחינה תתבסס על עבודת המחקר ועל הביבליוגרפיה ששימשה בסיס לעבודת המחקר.
בחינת גמר
בתוכנית קרימינולוגיה קלינית קיימת בחינת גמר הכוללת סיכום אינטגרטיבי של ראיון קליני על בסיס כל הנלמד בתואר.
לימודי יהדות
על פי הדרישות הכלליות לתואר השני (ראו בפרק המבוא)
ידיעת שפות
אנגלית לתואר שני (פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים – ראו בפרק המבוא(.
תנאי מעבר לשנה ב'
ממוצע ציוני שנה א' יהיה 80 לפחות.
חוות דעת חיובית של מנחי הפרקטיקום.
הערכה חיובית של הסטודנט/ית על-ידי המרצים.
עמידה באמות המידה האתיות הנדרשות מסטודנטים/ות ו/או מאנשי/נשות טיפול.
לתשומת הלב, לאחר סיום הלימודים והגשת התזה, על הסטודנט לעבור בחינות רישוי ממשלתיות בקרימינולוגיה קלינית על ידי משרד הבריאות.
בנוסף, יש לקחת בחשבון כי שיבוץ להכשרה מעשית (פרקטיקום) עשוי להיות מותנה בבדיקות רפואיות, בנטילת חיסונים, ובהצגת אישורים נדרשים על פי דין (כמו למשל, אישור על העדר הרשעות עבירות מין או אלימות כלפי ילדים וחסרי ישע) בהתאם לדרישות מקומות ההכשרה.
לקבלת פרטים נוספים ניתן לפנות למחלקה בטלפון 03-5318221/8241, בדוא"ל ובאתר המחלקה לקרימינולוגיה