

תואר שני בניהול ויישוב סכסוכים ומשא ומתן
סכסוכים הם חלק בלתי נפרד מחיינו – הם חלק מיחסים בין אישיים, עסקיים, ובין מדינות. התוכנית לתואר שני ושלישי בניהול ויישוב סכסוכים ומשא ומתן, היא בין תחומית ועוסקת בסכסוכים מסוגים שונים, בהתפתחותם ובדרכים לניהולם וליישובם. הלימודים בתוכנית מתאפיינים בשילוב של תיאוריה ופרקטיקה. הסטודנטים מתנסים בסדנאות מעשיות ורוכשים מיומנויות שימושיות לניהול משא ומתן, לבניית אמון בין צדדים בקונפליקט ולמניעת הסלמה. התוכנית לניהול ויישוב סכסוכים ומשא ומתן זכתה בציון לשבח על ההוראה, בתשפ"ד
התוכנית לתואר שני ושלישי בלימודי ניהול ויישוב סכסוכים ומשא ומתן מתאימה לבעלי ולבעלות רקע אקדמי מגוון. היא מעניקה הבנה תאורטית לצד הכשרה מעשית בניהול קונפליקטים ומשברים בסביבות שונות. מטרת התוכנית היא לפתח מיומנויות שיסייעו לזהות מצבי משבר בשלבים מוקדמים, למנוע הידרדרות של סכסוכים ולבנות תהליכי פתרון אפקטיביים. הלימודים מתקיימים במסלול מחקרי (עם תזה) או במסלול ללא תזה, בשנה קלנדרית אחת (כולל לימודי קיץ) או בשנתיים.
בין הקורסים: גישות לניהול וליישוב סכסוכים בינלאומיים, משא ומתן ותהליכי יישוב סכסוכים, תקשורת משברית וניהול קונפליקטים בזירה הציבורית, גישור ויישוב סכסוכים במערכות חינוך.התוכנית מציעה גם מקבץ קורסים ייחודי בגישור, המעניק תעודת גישור מוכרת על ידי משרד המשפטים.
ניתן ללמוד את התוכנית גם במסלול ללא תזה (בשנה קלנדרית אחת או בשנתיים) או במסלול עם תזה. ניתן ללמוד במגמה ללימודי ניהול משברים
שם בתעודה: ניהול ויישוב סיכסוכים ומשא ומתן
בעידן הנוכחי, שבו מידע מתפשט במהירות ומשברים יכולים להתפתח ולהחריף תוך זמן קצר, היכולת לנהל משברים ולהוביל תהליכים מורכבים הפכה לקריטית יותר מאי פעם. ארגונים וחברות מחפשים מומחים בניהול סכסוכים ובניהול הגורם האנושי, שיוכלו לסייע בהתמודדות עם מצבי חירום ועם קונפליקטים עסקיים, חברתיים וציבוריים.
בוגרי ובוגרות התוכנית יכולים להשתלב בתפקידי מפתח בחברות עסקיות המחפשות מומחים לניהול משברים, במגזר הציבורי והממשלתי בתפקידים הקשורים לרגולציה, למדיניות ציבורית ולייעוץ אסטרטגי, בחברות ייעוץ המתמחות בניהול משברים וכן בארגונים גלובליים ובגופים בינלאומיים.
כמו כן, התוכנית מעניקה כלים לפיתוח קריירה עצמאית בתחום הגישור.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.