

ערבית עם לשון עברית - דו-חוגי מובנה
התוכנית הדו-חוגית לתואר ראשון בערבית עם לשון עברית משלבת בין שני התחומים לאור הזיקה התמטית ביניהם. לימודי הלשון העברית עוסקים בפיתוחי הלשון השונים בשפה העברית לתקופותיה וכוללים גם למידה של שפות שמיות אחרות והרחבה תיאורטית סביב עולמות תוכן המקיפים את התרבות העברית. לימודי הערבית מקנים לסטודנטים ידיעה רחבה של השפה, התרבות, המורשת והספרות הערבית. כמו גם במסלול הלימודים המורחב, הלימודים בתוכנית הדו-חוגית כוללים מגוון של קורסים העוסקים במיומנויות השפה השונות (קריאה, כתיבה, האזנה ודיבור) וכן בספרות הערבית הקלאסית והמודרנית, אסלאם, הגות מוסלמית, בלשנות ודקדוק והלשון הערבית-יהודית.השילוב בין לימודי הערבית ללימודי העברית מעמיק את הבנת כללי המערכת השמית וצביונה.
התוכנית הדו-חוגית לתואר ראשון בערבית עם לשון עברית משלבת בין שתי תוכניות:
לימודי הערבית עוסקים בנושאים כמו ספרות מודרנית וקלאסית, הגות ותרבות אסלאמית, שפה ובלשנות והשפה הערבית-יהודית.
במהלך הלימודים הסטודנטים ירכשו מיומנות גבוהה בשפה הערבית ויקראו בקוראן, ביצירות ספרות מודרניות וקלאסיות מרחבי העולם הערבי ובספרות תורנית וקראית שנכתבה בערבית-יהודית.
בנוסף, תוכנית הלימודים כוללת מגוון פעילויות ותוכניות העשרה: סיורים לימודיים, ערבי סרטים, חידונים, אירועים וכנסים בינלאומיים המושכים אליהם חוקרים מהארץ ומהעולם.
לימודי התוכנית לתואר הראשון בלשון העברית נועדו להעמיק את ידיעותיו של הסטודנט בלשון העברית לתקופותיה ומרחיבים את אופקיו גם בשפות שמיות ובתחום אחרים מן המקצועות הגובלים בלשון העברית.
המחלקה מציעה קורסים העוסקים ברובדי הלשון העברית (לשון המקרא, לשון חכמים, לשון ימי הביניים והעברית החדשה) ובתחומי הלשון השונים (תורת ההגה, תורת הצורות, תחביר, חקר השיח, סמנטיקה ופרגמטיקה) וכן קורסים העוסקים בלשונות שמיות אחרות כדוגמת אכדית וארמית לניביה.
שם בתעודה: ערבית דו-חוגי מובנה עם לשון עברית
בוגרי התוכנית לתואר ראשון בערבית יוכלו להשתלב בתחומים כמו מידענות, תקשורת ותרגום ולעבוד בגופים ממשלתיים הדורשים ידיעה בשפה הערבית. כמו כן אפשר לשלב את הלימודים בתואר עם לימודים לתעודת הוראה, והבוגרים יוכלו להמשיך ללמוד לתארים מתקדמים ולעסוק במחקר.
בוגרי התואר הראשון בלשון עברית יכולים ללמוד תעודת הוראה ולשמש כמורים ללשון במוסדות חינוך. כמו כן הם יכולים להמשיך ללימודי תעודה בעריכת לשון (תוכנית מתוקשבת) ולהשתלב כעורכי לשון ותוכן וכיועצי לשון בתחנות רדיו וטלוויזיה, בהוצאות ספרים, במערכות עיתונים ובכתבי עת.
מגישים בקשת מועמדות ללימודים באוניברסיטת בר-אילן במערכת ההרשמה. בתוך מספר ימים תקבלו הודעה על קליטת הבקשה, לאחר מכן תוכלו לברר את סטטוס הבקשה במערכת האינ-בר.
ניתן לשלב את הלימודים בתוכנית לתואר ראשון בערבית עם לשון עברית - דו-חוגי מובנה עם לימודים לתעודת הוראה.