17.05.2023 | כו אייר התשפג

בניין חדש למחקר ולפיתוח מדעי המחשב

הבניין עוצב בהשראת קוד מקור והוא כולל 36 מעבדות מחקר מתקדמות, אודיטוריום לכנסים ומעבדה מיוחדת לניסויים ברחפנים

מדעי המחשב

אוניברסיטת בר-אילן חנכה בניין חדשני למדעי המחשב ע"ש אלכסנדר גראס, שישמש למחקר, לפיתוח וללמידה. הבניין שהוקם בעלות של 100 מיליון שקלים, עוצב בהשראת קוד מקור והוא כולל 36 מעבדות מחקר מתקדמות, אודיטוריום ו-9 מתחמי למידה בסגנון we work שניתן יהיה להזמין באמצעות אפליקציה.

אחת המעבדות המיוחדות בבניין היא המעבדה לרובוטיקה שגודלה 250 מ"ר וגובהה 2 קומות. קיר זכוכית שיוקם במרכזה יאפשר ניסוי בטוח ברחפנים. מעבדות נוספות שיפעלו בבניין שייכות לקבוצות מחקר בתחומי הסייבר, NLP )עיבוד שפות טבעיות), בינה מלאכותית ואלגוריתמיקה. כל קירות המעבדות הם שקופים גם כלפי חוץ, כך שגם אנשים מחוץ לבניין יוכלו להרגיש חלק מהניסויים. הבניין שבו יעבדו, יחקרו וילמדו כ-1500 סטודנטים וחברי סגל, כולל גם מתחמי חשיבה משותפים לחוקרים ולסטודנטים - כדי לעודד מחקר בין-תחומי, וכן מטבח מאובזר, לוקרים ומלתחות להתרעננות.

פרופ' משה לוינשטיין, המשנה לנשיא ומבכירי המחלקה למדעי המחשב, שהיה שותף לתכנון המבנה אמר: "כשתכננו את הבניין היה לנו ברור שנרצה לייצר מרחב אינטרדיספלינרי שיאפשר לחוקרים וסטודנטים למחקר מתחומים שונים לעבוד יחד ללא היררכיה מובנית. קירות המשרדים שקופים, שני מתחמי סיעור מוחות קיימים בכל קומה, והמטבחונים ללא קירות, כל זה כדי לייצר שיתוף פעולה מחקרי. כמו כן, הסטודנטים שלנו יבלו כאן ימים ארוכים, והעיצוב נותן לכך מענה באמצעות מתחם למידה רחב ידיים עם חדרי לימוד משותפים וחדרי התרעננות".

זהר ינון, משנה בכיר לנשיא ומנכ"ל אוניברסיטת בר-אילן אמר כי בר-אילן ממשיכה ביישום התוכנית האסטרטגית ובתנופת הפיתוח של הקמפוסים ברמת גן ובצפת. "בבניין מדעי המחשב החדש ישנו שילוב בין הנדסת בניין להנדסה אנושית שיצרה מתחם שיכשיר את דור העתיד של אומת הסטארט אפ וגם יהווה פלטפורמה למחקרי פורצי דרך בתחומי הבינה המלאכתית, למידת מכונה ורובוטיקה. השילוב בין מחקר להוראה הוא חלק אינהרנטי מהקמפוס שלנו והבניין החדש מדגיש זאת".

בסיום דבריו, הודה ינון לכל השותפים בתכנון ובניית הפרויקט: סנמכ"ל התפעול, עופר שרגאי, גדי בוגנים מנהל הבינוי וצוותו, האדריכלים שם-טוב צרויה, ראלי גבריאלי, חיים זוארץ ושירלי גולדנר ממשרד האדריכלים יסקי, מור סיוון, הקבלן שיתופית חברה לבניה בע"מ ואנשי חברת הפיקוח CPM.

צילום: פרופ' משה לוינשטיין