

מדעי הראייה והאופטומטריה
בלימודי התואר השני המחקרי במדעי הראייה, מעמיקים הסטודנטים והסטודנטיות שלנו בתחומי מחקר מגוונים ומרתקים הכוללים מחקרים פורצי דרך מתחום השתלת רשתית ועד מערכת הראייה במוח, ומשתתפים בקורסים ובסמינריונים בנושאים החמים ביותר במדעי הראייה בהנחיית החוקרים והחוקרות המובילים בתחום. תוכנית זו היא תוכנית מחקרית ובמסגרתה הסטודנטים והסטודנטיות יכתבו עבודה מחקר (תזה).
התוכנית לתואר שני מחקרי במדעי הראייה והאופטומטריה נועדה להקנות לסטודנטים בסיס הבנה מעמיק של יסודות המחקר הראייתי באופן כללי, תוך דגש על יסודות המחקר הקליני וכן קורס בסיסי הכולל את עקרונות השימוש במכשור מדעי למטרות מחקר וקורסי בחירה המאפשרים לסטודנטים להתמקד בנושאים שאותם יירצו לחקור.
הקורסים הנלמדים בתוכנית כוללים: נוירופיזיקה של הראייה; התפתחות מערכת הראיה ולקויות ראיה מוחיות; ונוירופיזיולוגיה תאית.
שם בתעודה: מדעי הראייה והאופטומטרייה
עכשיו זה הזמן להירשם!
בוגרי התוכנית לתואר שני במדעי הראייה והאופטומטריה יוכלו להשתלב במחקרים מתקדמים או בעבודה במרפאות מתקדמות, בחנויות אופטומטריה כאופטימטריסטים ובתעשיות עתירות הידע העוסקות ברפואת עיניים ובאופטומטריה.
לאחר הגשת הבקשה להרשמה תקבלו הודעה במייל על קליטתה, ובמקרה הצורך גם על מסמכים שחסרים להשלמת התהליך. בקשה שהוגשה בצירוף כל המסמכים הנדרשים עוברת לבדיקה במחלקה ובבית הספר ללימודים מתקדמים. ניתן לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינ-בר.
ניתן לשלב את הלימודים בתוכנית לתואר שני במדעי הראייה והאופטומטריה עם לימודים לתעודת הוראה.
למסלול יתקבלו בוגרי ובוגרות תואר ראשון באופטומטריה, במדעי החיים, במדעי המוח , הנדסה ופסיכולוגיה עם ממוצע תואר ראשון של 85 לפחות. בוגרי/ות מדעי החיים, מדעי המוח, הנדסה ופסיכולוגיה ילמדו לימודי השלמה בשנתם הראשונה, כפי שמפורט בתוכנית הלימודים.
לקבלת פרטים נוספים ניתן לפנות לביה"ס לאופטומטריה ומדעי הראייה
בטלפון שמספרו 03-5317268 או בדוא"ל- [email protected]
ניתן לעיין באתר בית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה
במשך השנתיים של לימודי התואר השני יצטרכו הסטודנטים ללמוד ולסיים בהצלחה קורסים וסמינרים בהיקף 24 נ"ז.
השלמות
סטודנטים בוגרי תואר ראשון שאינו אופטומטריה (מדעי החיים, מדעי המוח, הנדסה ופסיכולוגיה) ילמדו בנוסף לשעות אלו לימודי השלמה בהיקף של עד 22 נ"ז.
מטרת לימודי ההשלמה הינה הקניית ידע בסיסי בתחום האנטומיה, הפיזיולוגיה של העין ועקרונות בתפיסת הראייה.
סטודנטים בתואר השני יעסקו במחקר ויכתבו עבודת תזה מחקרית.
בנוסף, ילמדו הסטודנטים לימודי יהדות או לימודים כלליים ויעמדו בדרישות שפת האנגלית לתואר השני.
מבנה כללי של תוכנית הלימודים
לימודים עיוניים בתחומי האופטומטריה ומדעי הראייה.
היקף שעות וסמינריונים
סה"כ 24 נ"ז לפי המפורט להלן:
14 נ"ז קורסי חובה
4 נ"ז סמינריונים
6 נ"ז קורסי בחירה.
על הסטודנטים לסיים בהצלחה את כל הקורסים.
מטרת קורסי החובה ליצור בסיס הבנה מעמיק של יסודות המחקר הראייתי באופן כללי, תוך דגש על יסודות המחקר הקליני וכן קורס בסיסי הכולל את עקרונות השימוש במכשור מדעי, שהוא חיוני לצורך ביצוע מחקר.
קורסי הבחירה יאפשרו לסטודנטים להעמיק את הידע וההבנה בתחום הספציפי אותו הם חוקרים.
במהלך קורסי הסמינר ידרשו הסטודנטים לתואר שני להגיש סמינריונים, אשר הינם חובה לכל תלמידי המסלול. עם גמר כתיבת עבודת המחקר יבחנו התלמידים בבחינה לתזה על ידי ועדת בחינה (פירוט בסעיפים הבאים) כפי שנהוג לגבי כל תלמידי המחקר לתואר שני עם תזה.
תנאי המעבר משנה לשנהאישור תוכנית מחקר בתום השנה הראשונה ללימודים.
תנאי סיום הלימודים בתוכנית, כולל הדרישות לצורך קבלת זכאות לתואר: מתחילת הלימודים מוקצות לסטודנטים שנתיים בלבד להשלמת התואר, כולל חובות שמיעת קורסים, ביצוע עבודת המחקר, כתיבת התזה ומבחן הגנה על התזה.
הצעת המחקרהסטודנטים יגישו לוועדה הפקולטית לתארים מתקדמים הצעת תוכנית לעבודת המחקר, לאחר שאושרה ע"י המנחה, בתום סמסטר ב' של השנה הראשונה לעבודתם במחקר המוצע.
הוועדה הפקולטית לתארים מתקדמים תבקש משני חברי סגל בפקולטה לבדוק ולהעריך את הצעת המחקר. לאחר תיקון ההצעה לפי הערות הבודקים ולאחר אישור ההצעה ע"י הוועדה הפקולטית לתארים מתקדמים היא תוגש לבית הספר ללימודים מתקדמים.
הוראות לכתיבת עבודת הגמר
ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
בחינת גמרהבחינה תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה בסיס לעבודת המחקר.
לאחר סיום המחקר ולאחר אישור המנחה, תוגש התזה הכתובה לוועדה הפקולטית לתארים מתקדמים.
הוועדה הפקולטית תמליץ על הרכב של שני בוחנים לבחינת הגמר בנוסף למנחה. לפני תחילת המבחן, הבוחנים ייתנו ציון על החיבור המדעי, שיהווה 35% מציון התזה. גם המנחה יעריך את עבודת הסטודנט/ית בנפרד וייתן עליה ציון, שיהווה 35% מציון התזה.
על פי הדרישות הכלליות לתואר השני (ראו בפרק המבוא).