

תואר ראדון בלימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה עם ערבית - דו-חוגי מובנה
התוכנית הדו-חוגית לתואר ראשון בלימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה עם ערבית משלבת בין שני התחומים לאור הזיקה התמטית ביניהם. לימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה משלבים לימודי ארכאולוגיה מעשיים עם עיון במקורות היסטוריים, וזאת במטרה להאיר את התרבות החומרית של תקופות העבר בארץ. לימודי הערבית משלימים את הפרדיגמה ומקנים לסטודנטים ידיעה רחבה של השפה, התרבות, המורשת והספרות הערבית. כמו גם במסלול הלימודים המורחב, הלימודים בתוכנית הדו-חוגית כוללים מגוון של קורסים העוסקים במיומנויות השפה השונות (קריאה, כתיבה, האזנה ודיבור) וכן בספרות הערבית הקלאסית והמודרנית, אסלאם, הגות מוסלמית, בלשנות ודקדוק והלשון הערבית-יהודית.
התוכנית הדו-חוגית לתואר ראשון בלימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה עם ערבית משלבת בין שתי תוכניות:
בלימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה לומדים על האדם, החברה והטבע בארץ-ישראל על כל תקופותיה, מהעידן הפרה-היסטורי ועד למדינת ישראל.
הלימודים כוללים צורות שונות של לימוד, כמו קורסי שטח הכוללים עבודת שדה ולימודים במעבדות באמצעות טכנולוגיות מתקדמות. בנוסף, בכל שבוע מתקיימים מגוון סיורים לימודיים בכל הארץ, בהדרכת מרצי המחלקה, ובקיץ נערכות חפירות ארכאולוגיות לימודיות בליווי סדנאות ארכאולוגיות.
לימודי הערבית עוסקים בנושאים כמו ספרות מודרנית וקלאסית, הגות ותרבות אסלאמית, שפה ובלשנות והשפה הערבית-יהודית.
במהלך הלימודים הסטודנטים ירכשו מיומנות גבוהה בשפה הערבית ויקראו בקוראן, ביצירות ספרות מודרניות וקלאסיות מרחבי העולם הערבי ובספרות תורנית וקראית שנכתבה בערבית-יהודית.
בנוסף, תוכנית הלימודים כוללת מגוון פעילויות ותוכניות העשרה: סיורים לימודיים, ערבי סרטים, חידונים, אירועים וכנסים בינלאומיים המושכים אליהם חוקרים מהארץ ומהעולם.
שם בתעודה: לימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה דו-חוגי מובנה עם ערבית
בוגרי התוכנית לתואר ראשון בלימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה יכולים לעסוק במגוון תחומים, בהם הוראה והדרכה, ארכאולוגיה, תיירות, פיתוח מורשת ישראל ומחקר אקדמי, ויכולים להשתלב בעבודה במקומות כמו רשות העתיקות, החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, הקרן הקיימת לישראל, אתרים היסטוריים וארכאולוגיים, משרדי ממשלה, משרדי נסיעות, חברות תיירות ומוזיאונים רבים.
כמו כן במסגרת הלימודים בתוכנית ישנה תוכנית להכשרה בארכאולוגיה מעשית, שבסופה הסטודנטים יקבלו "תעודת חופר" המאפשרת השתתפות בחפירות ארכאולוגיות במסגרת רשות העתיקות.
בנוסף, בוגרי התוכנית לתואר ראשון בערבית יוכלו להשתלב בתחומים כמו מידענות, תקשורת ותרגום ולעבוד בגופים ממשלתיים הדורשים ידיעה בשפה הערבית. כמו כן אפשר לשלב את הלימודים בתואר עם לימודים לתעודת הוראה, והבוגרים יוכלו להמשיך ללמוד לתארים מתקדמים ולעסוק במחקר.
מגישים בקשת מועמדות ללימודים באוניברסיטת בר-אילן במערכת ההרשמה. בתוך מספר ימים תקבלו הודעה על קליטת הבקשה, לאחר מכן תוכלו לברר את סטטוס הבקשה במערכת האינ-בר.
ניתן לשלב את הלימודים בתוכנית לתואר ראשון בלימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה עם ערבית - דו-חוגי מובנה עם לימודים לתעודת הוראה.