01.11.2023 | יז חשון התשפד

מלגות לסטודנטים ולסטודנטיות שגויסו למילואים

ניתן להגיש בקשות למלגות לכל התארים וגם למשרתי המילואים עד ל-1 בפברואר 2024

BIUWeb_Articles_MilgotWar_01

מאז החלה מלחמת חרבות ברזל ב-7 באוקטובר, החליטה הנהלת אוניברסיטת בר-אילן להעמיד קרן חירום בסך 16 מיליון שקלים. 12 מיליון שקלים מכספי הקרן הוקצו למתן הטבות ומלגות לסטודנטיות ולסטודנטים מגויסים, והסכום הנותר יועד לצורך הקמתם של כ-10 מיזמים למען הקהילה.

עד כה, סטודנטים וסטודנטיות הגרים במעונות וגויסו בצו 8 קיבלו מלגת דיור. כעת, באמצעות הקרן שהוקמה האוניברסיטה תעניק 5,000-1,000 שקלים לכל סטודנט וסטודנטית בחזית במטרה לאפשר חזרה קלה יותר לספסל הלימודים בתום הקרבות. הסכום כולל מלגות דיור ושכר לימוד, תמיכה נפשית ושעות תרגול נוספות במהלך שנת הלימודים האקדמית.

איך מקבלים את המלגה

סטודנטיות וסטודנטים הרשומים לשנה"ל תשפ"ד וגויסו לשירות מילואים, מוזמנות ומוזמנים להגיש בקשה למלגה דרך מערכת האינ-בר. המלגות בסכום של 5,000-1,000 שקלים יוענקו כזיכוי לחשבון שכ"ל לשנה"ל תשפ"ד. את הבקשה ניתן להגיש עד 29.2.24.

לבירורים ניתן לפנות למדור מלגות   [email protected]

מלגות נוספות במדור מלגות:
סטודנטיות וסטודנטים שנפגעו כלכלית, עומדים בקריטריונים של מדור מלגות וזקוקים לתמיכה בתשלום שכ"ל, ניתן להגיש בקשות למלגה במערכת האינ-בר עד 1.2.24.

סטודנטים המפונים מיישובי עוטף עזה ומיישובים בצפון – נשלחה פניה אישית לכל הסטודנטים הרלוונטיים.

פרטים נוספים באתר מדור מלגותבכל שאלה נוספת ניתן לפנות למייל [email protected] .

נשיא אוניברסיטת בר-אילן פרופ' אריה צבן אמר: "אנו מצפים לראות את כל הסטודנטים והסטודנטיות שלנו בחזרה בספסל הלימודים ברגע שתפתח השנה האקדמית. אלפי סטודנטים שלנו מגויסים למילואים ומי מהם שלא מגיע לחזית, מוצא עצמו מגויס חברתית במגוון התנדבויות למען החברה בישראל. אנחנו מאוד מעריכים את תרומתו של כל אחד ואחת מהם לכן בשבוע האחרון גם הקמנו 8 צוותי עבודה שיהיו אמונים על קליטת הסטודנטים לאחר המלחמה. הצוותים בונים תוכניות עבודה בפן האקדמי אך גם בצד החברתי והרגשי כדי לוודא שהחזרה לשגרה לא תשאיר אף אחד מאחור".

זהר ינון, מנכ"ל אוניברסיטת בר-אילן מעריך כי מעבר לקרן החירום שהוקמה, האוניברסיטה השקיעה עוד כ-4 מיליון שקלים על מנת לסייע לחברה הישראלים בתחומים שונים.

בין המיזמים אותם קידמה האוניברסיטה: קו חם פסיכולוגי הכולל כ-40 אנשי סגל ובוגרים של המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה, בית ספר למפוני העוטף שהקימה הפקולטה לחינוך בכפר המכביה, "מרכז חוזק לדובים" ביוזמת הפקולטה לרפואה, מערך התנדבות המנתב מאות סטודנטים ליוזמות שונות, מעבדה ניידת של בית הספר למדעי הראייה שהתאימה משקפיים למאות מפונים שהגיעו למלונות בים המלח ובאתרים נוספים, הרצאות העשרה וימי עיון של המרכז האוניברסיטאי לנוער, הרצאות העשרה של הפקולטות למדעי היהדות ומדעי הרוח, פעילות של מרכז בגין-סאדאת מול הקהילה הבינלאומית והקהילה הדיפלומטית בישראל, פעילות של מרכז לוקשטיין בארה"ב בתחום המלחמה באנטישמיות, ותרומה של עשרות מכשירי אולטרסאונד זעירים ניידים לחיל הרפואה שכבר נעשה בהם שימוש בפועל ברצועת עזה.