למה בר-אילן

בר-אילן נמנית עם האוניברסיטאות הגדולות בישראל, והיא גם האוניברסיטה הצומחת ביותר בשש השנים האחרונות. בתקופות של משבר לאומי, חברת בר-אילן כולה מתגייסת ורותמת את הידע, הניסיון, הכישרון והידיים העובדות שלה כדי לסייע ולתמוך בכל מי שזקוק לכך

למה בר אילן

וכל זאת למה?

לצד המצוינות האקדמית שלה, בר-אילן נטועה חזק בתוך הקהילה. תמהיל הסטודנטים ואנשי הסגל שלה הוא מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית: נשים וגברים, יהודים וערבים, דתיים וחילוניים, מכל רחבי הארץ. בהתאם לכך, האוניברסיטה לא רק מנחילה ערכים כמו ערבות הדדית ומעורבות חברתית – אלא גם עוסקת בהם בפועל בחיי היום יום שלה, ובעתות משבר אף ביתר שאת. בבר-אילן פועלים מגוון רחב של קליניקות ושירותים למען הקהילה. בין יתר המיזמים - מיזם ספרת הסוכרת ע"ש ראסל ברי הפועל בפקולטה לרפואה בגליל במטרה להילחם בתופעת הסוכרת והשמנת היתר באזור הצפון; קליניקות משפטיות המעניקות ייעוץ וסיוע משפטי בחינם במגוון תחומי התמחות; קליניקות לטיפולים פסיכולוגיים ורווחתיים;  וקליניקה לאופטומטריה.

במיוחד בתקופות של משברים לאומיים וחברתיים, חברת בר-אילן כולה, מתגייסת כמקשה אחת ורותמת את הידע, הניסיון, הכישרון והידיים העובדות שלה כדי לסייע לקהילה. בימים אלה הקימו אנשי בר-אילן 56 יוזמות ומיזמים למען הקהילה המעניקים בין היתר שירותים נחוצים כמו קו חם לתמיכה פסיכולוגי; שירותי תרגום ל-10 שפות, שירותי תרגום לשפת הסימנים, מרכז חוזק לדובים המסייעים לילדים להתגבר על חרדות המלחמה; ייעוץ משפטי בתחומים שונים; קליניקה ניידת לאופטומטריה המגיעה לאזורי הפריפריה החברתית והגיאוגרפית של ישראל; ועוד.

רוצים לדעת עוד? בואו ליום הפתוח ב-31.5.24

והנה עוד כמה סיבות למה כדאי ללמוד בבר-אילן:

Remote video URL

לבחור מתוך היצע רחב של תוכניות לימודים

מאז הוקמה לפני 67 שנים, אוניברסיטת בר-אילן צומחת, מתפתחת ומרחיבה את תוכניות הלימוד תוך התאמתן למגמות ולשינויים בישראל ובעולם. תוכניות הלימוד בבר-אילן מתפרשות על פני קשת רחבה של תחומים, בהם ננו-טכנולוגיה, פיזיקה, כימיה תרופתית, מתמטיקה, חקר המוח, מחשבים ורובוטיקה, מוזיקה, ארכיאולוגיה, משפטים, הלכה והגות היהודית. בנוסף, ניתן לשלב תחומי לימוד שונים בתואר דו-חוגי, וכן תעודת הוראה.

ספרייה

אוניברסיטת בר-אילן משלבת בהצלחה מצוינות אקדמית ומחקר עם העשרה יהודית: הסטודנטים והסטודנטיות בבר-אילן מרחיבים את עולמם הרוחני בפילוסופיה יהודית, תולדות ישראל, תנ"ך ותלמוד במסגרת קורסי יסוד ביהדות.

יהדות

לקבל הזדמנות שווה ללימודים אקדמיים

אוניברסיטת בר-אילן פיתחה מסלול חונכות מיוחד עבור מועמדים ומועמדות משכונות ומאזורי פיתוח שלא עמדו בתנאי הקבלה הרגילים. נוסף על כך בר-אילן מסייעת לתלמידים בעלי קשיי שפה, מקדמת סטודנטים וסטודנטיות עם מוגבלויות ומעניקה הזדמנות שווה לכולם, באמצעות היחידה למעורבות חברתית.

שיוויון

להגיע לאוניברסיטה בקלות מאזורים רבים בארץ

הודות למיקומה הגיאוגרפי המרכזי, נהנים הסטודנטים והסטודנטיות באוניברסיטת בר-אילן מגישה נוחה לקמפוס מאזורים רבים בארץ. הוסיפו לכך את הנגישות לתחבורה הציבורית, שכוללת קווי אוטובוס מירושלים, מיישובי השפלה, מפתח תקווה וסביבותיה, מהשרון וממטרופולין תל אביב – וקבלו אוניברסיטה שקרובה אליכם.

מיקום גיאוגרפי

ליהנות משירותים מתקדמים בקמפוס האקדמי היפה ביותר

הסטודנטים והסטודנטיות בבר-אילן נהנים ממגוון רחב של שירותים, בהם רשת אינטרנט אלחוטית, עמדות מחשב לשימוש אישי, ספריות ממוחשבות, שירותי למידה מרחוק ועוד. בתחומי הקמפוס יש כל מה שצריך כדי לקיים שגרת יום נוחה – מינימרקט, בתי קפה, סניף דואר, סניף בנק, חנות לציוד משרדי ואפילו סנדלריה ומעון יום לפעוטות. אנחנו בבר-אילן מאמינים שסביבת הלימודים חשובה לא פחות מאיכות ההוראה, ולכן אנו מטפחים קמפוס מעוצב, מגונן ושופע ירק, כסביבה הרמונית ומלאת השראה. מעיד על כך התואר "הקמפוס האקדמי היפה ביותר" שבו זכתה האוניברסיטה מטעם המועצה לארץ ישראל יפה. נוסף על כך, הוסמך הקמפוס כקמפוס ירוק בידי המשרד להגנת הסביבה.

צילום של פרופ' קורנגרין

לרכוש ניסיון מקצועי דרך תרומה לקהילה

אוניברסיטת בר-אילן משפיעה על הקהילה באמצעות פעילויות משמעותית למען הקהילה, בהן קליניקות למשפטים, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ואופטומטריה. הסטודנטים והסטודנטיות המעורבים זוכים בהתנסות מעשית, לצד סיפוק אישי והזדמנות לתרום לאחרים.

קהילה

להצטרף ל-130 אלף בוגרים שהשתלבו בשוק העבודה

תואר מאוניברסיטת בר-אילן הוא לא פעם כרטיס כניסה לשוק העבודה והבטחה לקריירה מוצלחת. כ-130 אלף בוגרי בר-אילן השתלבו בשוק העבודה, ורבים מהם מצויים כיום בעמדות מפתח בחברה, בציבור, במערכות המשק, הכלכלה והביטחון.