דקן הסטודנטים, פרופ' בנימין שמואלי

Prof. Benjamin Shmueli

לשכת דקן הסטודנטים פועלת לרווחת הסטודנטים והסטודנטיות בקמפוס, במטרה לסייע להם למצות את הפוטנציאל האישי שלהם, לשפר את חוויית הלמידה באוניברסיטה, ולהוביל אותם בהצלחה אל התואר. חברי הצוות המקצועי הפועלים במסגרת הדקנאט עומדים לרשות הסטודנטים, קשובים לצרכיהם ומעניקים להם מגוון רחב של שירותים, הכוללים בין היתר תמיכה לימודית,

הנגשת מידע, הגנה על זכויות וטיפול בקבילות, תמיכה במשרתי מילואים ובנושאי הורות ומגדר, קידום סטודנטים הנתקלים בקשיים בדרך לסיום התואר, הלוואות ומעונות. בנוסף פועל במסגרת הדקנאט מערך של תמיכה בקבוצות אוכלוסייה כגון: חרדים, יוצאי אתיופיה, סטודנטים מהחברה הערבית ועולים חדשים.

פרופ' בנימין שמואלי משמש כדקן הסטודנטים מאז אוקטובר 2023. הוא מומחה בתחום המשפט, שהשלים שלושה תארים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן. לאחר מכן למד לפוסט דוקטורט בבית הספר למשפטים באוניברסיטת Duke בצפון קרוליינה, שם שימש כמרצה אורח מספר שנים. כמו כן, שימש פרופ' שמואלי כמרצה אורח וכחוקר בכיר בביה"ס למשפטים של אוניברסיטת Yale. הוא הצטרף לסגל אוניברסיטת בר-אילן בשנת 2010, לאחר ששימש כמרצה במכללת שערי משפט. בנוסף, פרופ' שמואלי משמש כנשיא האגודה הישראלית למשפט וחברה מאז 2019.

פרופ' שמואלי עוסק במחקר של דיני נזיקין, משפחה, תביעות אזרחיות במשפחה, משפט ודת ועוד. ספרו, Maimonides and Contemporary Tort Theory: Law, Religion, Economics, and Morality , שנכתב עם פרופ' יובל סיני, יצא לאור בשנת 2020 בהוצאת Cambridge. ספר נוסף, "השתתפות ילדים בתוכניות ראליטי (מציאות) – היבטים משפטים, חברתיים וכלכליים" ייצא לאור בהוצאת אוניברסיטת בר-אילן. הוא פרסם כ-60 מאמרים בישראל, בארה"ב, באנגליה ובקנדה, וזכה בשורת מענקי מחקר בישראל ובחו"ל, כולל מהקרן הלאומית למדע. מחקריו צוטטו בפסיקות בתי-המשפט בישראל פעמים רבות, כולל בבית-המשפט העליון.

בעבר שימש פרופ' שמואלי כמנהל המרכז למשפט מסחרי בפקולטה למשפטים, כמנהל קליניקה בפקולטה משפטים, כחבר וועדת תקנונים של האוניברסיטה ובמספר וועדות בפקולטה למשפטים, והיה האחראי על תארים מתקדמים בפקולטה למשפטים. במשך שנים ארוכות שימש כיועץ ארגוני ולפיתוח הדרכה בחיל המודיעין.

דקן הסטודנטים פרופ' בנימין שמואלי