נשיא אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אריה צבן

פרופ' אריה צבן

פרופ' אריה צבן התמנה לנשיא אוניברסיטת בר-אילן באוקטובר 2017. בעבר שימש כסגן כנשיא למחקר וכמנהל המייסד של המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן (BINA). מאז יולי 2022, פרופ' צבן משמש גם כיו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות בישראל (ור"ה).

במהלך שש השנים האחרונות, בהנהגתו של פרופ' צבן, הפכה אוניברסיטת בר-אילן לאוניברסיטה הצומחת ביותר בישראל, עם גידול אקספוננציאלי במספר הסטודנטים. תקציב האוניברסיטה אוזן והונהגה תרבות מקצועית חדשה, המתמקדת באחריות פיסקלית. צעדים אלה נעשו במקביל לחידוש והרחבה של תשתיות פיזיות וקידמה טכנולוגית ברחבי הקמפוס. בנוסף, הושקו פרויקטים בינתחומיים ובין-מגזריים משמעותיים כחלק מהחזון האסטרטגי של הנשיא, פרופ' צבן, עבור אוניברסיטת בר-אילן.

פרופ' צבן הוא חוקר בעל השפעה משמעותית בתחומי מדע החומרים ואנרגיה מתחדשת, עם למעלה מ-26,000 ציטוטים (h-index = 79) מעל 230 פרסומים בכתבי עת שפיטים, 5 פרקי ספרים ו-75 הרצאות מוזמנות. הוא קטף פרסים רבים, ביניהם פרס ICS למדען הצעיר המצטיין, פרס מיכאל לנדאו למחקר באנרגיה מתחדשת, פרס למצוינות במחקר מטעם  IVS, פרס מצוינות במחקר של החברה הישראלית לכימיה (ICS) ופרס קולטהוף מהטכניון. על מנת להבטיח שלמחקר שלו תהיה השפעה חיובית, הקים פרופ' צבן חמש חברות המבוססות על שמונה מהפטנטים שלו.

פרופ' צבן הצטרף לאוניברסיטת בר-אילן כסטודנט לתואר ראשון לאחר שסיים את שירותו כטייס בחיל האוויר הישראלי. כיום הוא ורעייתו רחלי מתגוררים בשוהם, ולהם ארבעה ילדים ושבעה נכדים.

ראש מערך הנשיא

ד"ר יעל גולדפינגר 03-5318599