פרופ' דורון גינזברג, דיקן הפקולטה למדעי החיים

דורון גינצבורג

פרופ' דורון גינזברג, פרופסור מן המניין בפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן, משמש כדיקן הפקולטה משנת 2017. בסיומו של הפוסט-דוקטורט שלו בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד, הצטרף פרופ' גינזברג לסגל החוקרים במכון ויצמן למדע ובשנת 2005 הצטרף לפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן כפרופסור חבר. לפרופ' גינזברג תואר שני ושלישי ממכון ויצמן (בהנחיית פרופ' משה אורן). את התואר הראשון סיים בהצטיינות יתרה בחוג לביולוגיה באוניברסיטת תל אביב.

פרופ' גינזברג חוקר את המנגנון הביולוגי המבקר את הגדילה והתמותה של תאים ושיבושם של תהליכים אלה במהלך התפתחות מחלת הסרטן. מחקריו מתמקדים בשני שחקנים מרכזיים בבקרת הגדילה והתמותה של תאים: פקטור השעתוק E2F ותעתיקי RNA ארוכים שאינם מקודדים. עד היום הנחה פרופ' גינזברג 40 סטודנטים לתואר שני, שלישי ופוסט-דוקטורט ופרסם 60 מאמרים בירחונים מקצועיים וספרים.

לאורך השנים שימש פרופ' גינזברג כחבר בוועדות שונות באוניברסיטה, היה חבר ועדת המינויים העליונה והוא חבר סנאט. בנוסף, היה חבר בועדת-מקצוע להוראת הביולוגיה במשרד החינוך.

בפקולטה למדעי החיים לומדים כ-800 סטודנטים לתואר ראשון במגוון רחב של מסלולי לימוד, ובהם ביוטכנולוגיה, מדעי החיים מורחב , ביולוגיה חישובית, אופטומטריה, ותארים משולבים כגון ביולוגיה וכימיה, ביולוגיה ופסיכולוגיה, וביולוגיה ומדעי המוח. כדיקן

מנהל פרופ' גינזברג פקולטה שבה 50 חברי סגל אקדמי בכיר, המובילים 50 קבוצות מחקר בנושאים מגוונים, ביניהם חקר הסרטן, אימונולוגיה, וירולוגיה, מיקרוביולוגיה, חקר ההזדקנות, מדעי הצמח, התנהגות בעלי חיים, מדעי הראייה, ביולוגיה ימית, ביולוגיה חישובית, ועוד. בקבוצות מחקר אלה כ-350 תלמידי מחקר לתואר שני ושלישי ופוסט-דוקטורנטים.

רבים מאנשי הסגל הצטרפו לפקולטה במהלך העשור האחרון, אחרי השתלמויות פוסט-דוקטורט במוסדות המחקר המובילים בעולם, והפקולטה נושאת אופי צעיר ודינמי.

דקן הפקולטה למדעי החיים, פרופ' ירון שב-טל