יו"ר ועדת הקבע, שלמה זהר

שלמה זהר

ועדת הקבע של האוניברסיטה היא ועד עמותת האוניברסיטה (דירקטוריון העמותה), הנושאת באחריות הציבורית העליונה לניהול האוניברסיטה והשגת יעדיה.

יו"ר ועדת הקבע הוא רו"ח שלמה זהר, בעל תואר ראשון בכלכלה ובחשבונאות מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני מאוניברסיטת מקגיל, קנדה, במנהל עסקים, בהתמחות חשבונאות ומימון; הוא הוסמך לראיית חשבון וצבר יותר מ-30 שנות ניסיון מקצועי.

עד 2005 היה שותף-מייסד במשרד זהר את זהר ושות', ניהל תיקי ביקורת מהגדולים במשק, יעץ בתחומי מיזוג ורכישת עסקים, ביקורת נאותות, ביקורת פנים, פעילות בינלאומית, ועוד. כמו כן, זהר שימש חבר בוועדות של  לשכת רואי החשבון לעניין קביעות תקני ביקורת חשבונות בישראל ולעניין ביקורת פנים. הוא הרצה בנושאי ביקורת חשבונות באוניברסיטאות בר-אילן ותל אביב.

בשנים 2010-2005 שימש כיו"ר דירקטוריונים של בנק דיסקונט, בנק מרכנתיל דיסקונט, דיסקונט ישראל שוקי הון, כרטיסי אשראי כאל וישרכארט; והיה דירקטור וסגן יו"ר הדירקטוריון של Israel Discount Bank Of New York. זהר ליווה את תהליך הפרטת בנק דיסקונט לישראל והיה ממונה על הקשר עם הרשויות הרגולטוריות במדינות השונות שבהן פועל הבנק. בתקופה זו שימש גם  כיו"ר וחבר בוועדות הבנקים השונות, ובהן ועדת אשראי, הוועדה לניהול סיכונים, ועדת שכר, ועדת רכש, ועדת מחשוב וכן פיתוח מגזר ההשקעות הריאליות.

בשנים 2010 - 2018 כיהן זהר כמנכ"ל חברת  איי-די-או גרופ, הנסחרת בבורסה בתל אביב ועוסקת בפיתוח נדל"ן בגרמניה; וכסגן יו"ר  – ADO Properties S.A, חברה-בת הנסחרת בבורסה בפרנקפורט. בנוסף, הוא חבר בדירקטוריון של חברת הדלק USA, הנסחרת בנאסד"ק בארה"ב, וכן חבר בוועדות השקעה ובדירקטוריונים של חברות בתחומי המסחר, התעשייה והתשתיות.

יו"ר ועדת קבע שלמה זהר