סגנית הנשיא למחקר, פרופ' שולמית מיכאלי-גולדברג

Prof. Shulamit Michaeli
פרופ' שולמית מיכאלי-גולדברג

לשכת סגנית נשיא בר-אילן למחקר אחראית על רשות המחקר ובתוך כך על טיפוח כל תחומי המחקר באוניברסיטה, על הרחבת הפעילות המחקרית של הפקולטות וכן על פיתוח אפיקי מחקר חדשים.

עד למינויה כסגנית הנשיא למחקר ב-2017, שימשה פרופ' מיכאלי כדיקנית הפקולטה למדעי החיים.

פרופ' מיכאלי חוקרת מחלות זיהומיות המחוללות את מחלת השינה ואת מחלת שושנת יריחו, ומתמקדת במנגנונים ייחודיים המבוקרים על ידי RNA במערכות ביולוגיות שונות. בשנים האחרונות חוקרת גם בתחום הננו, במטרה לפתח תרופות נגד טפילים ונגד סרטן.

פרופ' מיכאלי עשתה פוסט-דוקטורט בברקלי קליפורניה ובבית הספר לרפואה בסן-פרנציסקו. תואר שלישי עשתה בביולוגיה באוניברסיטת תל אביב (הייתה מחלוצי המסלול הישיר לדוקטורט, לאחר שסיימה לימודי תואר ראשון בביולוגיה בהצטיינות יתרה). בתום הלימודים הצטרפה לסגל מכון ויצמן.

במשך שבע שנים עמדה פרופ' מיכאלי בראש חטיבת מדעי החיים והרפואה בקרן הלאומית למדע, והייתה החוקרת הראשונה בישראל שזכתה במימון של Howrad Hughes Medical Institute  למשך עשר שנים. בנוסף, כיהנה פרופ' מיכאלי כחברה במספר מאגדים אירופאיים, במרכזי מחקר ישראלים למצוינות של I-core ובמאגדים ישראליים למחקר יישומי.

פרופ' מיכאלי פרסמה למעלה מ-100 מאמרים בכתבי עת מקצועיים וספרים ורשמה כמה פטנטים. הייתה חברה בוועדות לאומיות רבות ובוועדות הפרסים של פרס א.מ.ת ופרס ישראל. עבודתה המחקרית זיכתה אותה בשלל פרסים יוקרתיים: בין היתר זכתה פעמיים, כחוקרת צעירה וכחוקרת בכירה, בפרס האגודה הישראלית למיקרוביולוגיה; זכתה פעמיים בפרס לנדאו בעקבות עבודת הדוקטור שלה, ולאחרונה קיבלה פרס בתחום המיקרוביולוגיה. כחברה בסגל של מכון ויצמן למדע, זכתה פרופ' מיכאלי בפרס קלור לחוקר צעיר מצטיין ובפרס היוקרתי ע״ש אנדרה לבוב בפרזיטולוגיה, הניתן מטעם האקדמיה הצרפתית למדעים בפריז.

פרופ' מיכאלי נבחרה פעמיים כאחת מ-100 הנשים המובילות בישראל מטעם העיתון גלובס.

סגני נשיא למחקר בעבר

סגנית הנשיא למחקר פרופ' שולמית מיכאלי גולדברג